Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English
 • ZIVIA ISKUSTVA
 • ZIVIA ISKUSTVA
 • ZIVIA ISKUSTVA

Iskustva

Default Avatar75
Martina
Kategorija:
Doula
Kategorija:
Prenatal joga (joga za trudnice)
Kategorija:
Priprema za porod
20.04.2015.

"Imaš na internetu po tjednima, možeš pratiti kako ti se beba razvija!" - dobila sam savjet na poslu taj dan kad sam saznala da sam trudna. Nisam imala pojma kako se tako nešto fascinantno može pratiti i naravno kada sam stigla kući sjela sam za laptop i na Klokanici počela klikati sve moguće članke o razoju bebe iz tjedna u tjedan. Iako sam imala priliku naučiti o embriologiji iz potpuno drugačijeg kuta, radeći na jednom plesnom projektu, bavim se suvremenim plesom, ovo je bilo potpuno drugačije. Bilo je Stvarno. Raslo je u meni. I tako sam počela "visjeti" na Klokanici. U početku sam si dijagnosticirala mnogo problema: izvanmaterničnu trudnoću, sponatni pobačaj i mnoge druge stvari... Vjerojatno je to bilo tako jer nisam imala nikakvih problema, niti jednu mučninu pa sam tražila probleme tamo gdje ih nema. No, srećom nedoumice su brzo prošle, prvo tromjesječe je proletilo i oboružana temama na internetu te knjigama o odgoju odjednom sam imala puno energije. Još uvijek sam plesala, do negdje petog mjeseca, dani su letili i zaista sam uživala prateći kako trbuh raste, veselila se svakom pregledu i novom ultrazvuku. Muž je bio ponosan jer je doktorica rekla kako imaju isti nos! Mislila si moš mislit kak se to vidi kad je na kraju tako i ispalo.

Tek sam u zadnjim danima trećeg tromjesječja počela razmišljati o samom porodu. "Pa ako su sve te silne žene svijeta TO prošle pa valjda ću i ja!" - rečenica je koja bi se poput lampice upalila svaki puta kad bih pomislila na strah od poroda. Što se više taj dan bližio slala sam pozitivne signale i misli vezane za porod. Znam da sam si govorila "samo ih slušaj(misleći na doktora i babicu) oni znaju više od tebe". I srećom tako je i bilo; prošlo je za pet sati, muž je bio sa mnom zabavljao me i držao za ruku a babica i doktor su bili puni strpljenja - što god su rekli pokušavala sam slijediti njihove upute: diši ovako, diši onako, sad stisni a sad zadrži! Sjećam se kako sam si rekla da ne bih voljela vrištati kao u američkim filmovima i pri samom izgonu sam svom snagom vrisnula i počela se ispričavati doktoru.

Ne znam je li sam imala sreće ali duboko vjerujem da sam takav porod priželjkivala i zasigurno je pridonijelo to što sam u trudnoći vježbala jogu doma i u Zivia studiju u Zagrebu (Petri same pohvale), dugo se šetala i puno plivala. Prenatal joga odlična je jer osim što smiri duh i misli oko poroda zaista pripremi tijelo za sam porod. Ciljane vježbe poput asana za ramena i ruke koje jačaju mišiće kako bi kasnije lakše nosile bebu, asane za opuštanje i omekšavanje kukova i zdjelice te vježbe disanja zasigurno su zaokružile cijelu priču oko lakog poroda.

Međutim, priznajem ono čega se nisam pretjerano bojala jer nisam imala blage veze da će tako izgledati je sve ono kasnije što te čeka: muke s dojenjem, neprospavane noći, sumnja i tjeskoba u prvim danima je li dobro sve radiš….Sada mi se čini kako je sam porod mačji kašalj!!! No, sve su to slatke muke i brzo prođu kad shvatiš da te doma čeka jedno malo bespomoćno biće koje jedino što traži jest puno ljubavi, strpljenja, samopouzdanja i što manje straha oko svega!

Sada ponovno zajedno vježbamo jogu s drugim mamama i bebama i moram priznati to je prava avantura! Neke mame paze kako nebi nagazile iz ratnika 1 ili psa prema dolje starije puzeće bebe koje jurcaju okolo, druge dojenjem usred vježbi pokušavaju smiriti svoje mališane dok ostale u dubokom čučnju dižu svoje bebe-utege. Na kraju smo svi sretni sa dobrim muskufiberom :)

Default Avatar75
Tihana
Kategorija:
Joga
12.04.2015.

Vježbanje joge kod Petre promijenilo je nabolje sve aspekte mog prije svega psihičkog, a zatim i fizičkog stanja. Nesanica, koja me mučila duže vrijeme, je prestala i sada se budim naspavana i odmorna, pogotovo nakon vježbanja. Joga je izdužila, učvrstila i ojačala moje tijelo te gotovo u potpunosti uklonila bolove kralježnice nastale zbog sjedilačkog načina života. Puno sam fleksibilnija nego prije – i fizički i u prenesenom značenju. Najviše mi se sviđa što sama mogu regulirati intenzitet vježbanja te osluškujući tijelo pomicati granice izdržljivosti i fleksibilnosti.

Default Avatar75
Petra
Kategorija:
Radionice
06.04.2015.

Radionice su mi se jalo svidjele. Mislim da su dobro izbalansirane i da ih mogu pratiti i oni koji tek ulaze u područje osobnog razvoja, postojanje duhovne razine, čakri i sl. i oni koji već putuju neko vrijeme :). Hvala i samo naprijed!

Default Avatar75
Željka
Kategorija:
Radionice
05.04.2015.

U vrijeme dok sam pohađala radionice bila sam u dosta intenzivnom periodu u životu što se tiče mene, mojih emocija i događaja ukupno. Radionica mi se sviđa i jako mi je drago što sam se odlučila ići. Nadam se da će se kroz idući period, i nakon radionica, proces promjene nastaviti. Lijepo smo se družili i dosta toga naučili.

Zahvalna sam Petri na potpori koju mi je dala kada mi je bila potrebna bez obzira što smo se tek upoznale.

Default Avatar75
Ivana
Kategorija:
Joga
Kategorija:
Radionice
04.04.2015.

Kada nam Petra tumači i priča o pojedinoj čakri, svaki put ostanem zatečena jer kao da zna sve o meni, o mojim blokadama i kada mi pomogne osvijestiti ih, osjetim olakšanje. A kada shvatim da nisam jedina u grupi sa tim blokadama, bude mi duplo lakše!

Svaki sat posvećen je jednoj čakri te se na tom satu isključivo fokusiramo na tu čakru, radimo na blokadama koja je specifična za nju. Zanimljivo je kada smo radili na drugoj čakri, čiji se poremećaj, između ostalog, manifestira u obliku blokade u donjem dijelu leđa, nisam se mogla fluidno kretati, a pred kraj radionice sam čak i mogla vježbati! Naučila sam koliko naše misli utječu na fizičko tijelo. Uz pozitivan stav možemo pomicati i planine, a vjerujem kako ću do kraja radionice biti obogaćena za ogromno saznanje o samoj sebi. Sve pohvale za ovaj ciklus radionica!

Default Avatar75
Ivana
Kategorija:
Radionice
04.04.2015.

S radionicom sam jako zadovoljna. Kad sam počela čačkati po sebi shvatila sam da do sada nisam o sebi znala ništa, da sam jako pametna jer o prošlosti nisam htjela razmišljati. Uz radionice sam pisala dnevnik, oslobodila prošlost, naučila da živim sada i ovdje najbolje sto mogu.... da iskoristim dan ne opterečujući se sa onim što će biti sutra. Napokon sam upoznala mir u glavi.

Default Avatar75
Dubravka
Kategorija:
Joga
Kategorija:
Radionice
03.04.2015.

Radionice su bile vrlo informativne, pogotovo što ja o čakrama znam stvarno malo (osim što postoje i da svaka ima svoje područje "rada"). Ono što smo na prvoj suboti radili mi je bilo već poznato, i mislim da sam srećom sama sa sobom odradila, prije, jedan pošten dio, negdje na putu rada na sebi.

To mi je bio odličan start, jer sam mogla vidjeti kamo ćemo ići dalje, a mogla sam procijeniti koliko toga sam već i sama otkrila na sebi i gdje bi me mogla čekati minska polja.

Sada, nakon što smo skoro došli pred kraj razmišljam o stvarima koje sam zakopala davno, gledam ih iz raznih kuteva, promatram drugim očima. Jako sam zaposlena, jer ne mogu baš prestati razmišljati o raznim trenucima i ljudima koji su mi obilježili život. Dobra stvar je da vidim da sve to ima kraj i cilj, i kako riješim nešto, osjećam se dobro.

Sviđa mi se lokacija, izmjena predavanja i vježbi, i joga na kraju.

Tamo negdje na početku Petra je spomenula kako je naša odluka da krenemo na radionicu već golem korak, i je, neke stvari se se već tad pokrenule.
Otvorila sam se novim idejama, nakon zadnje subote sam se posvetila stavljanju nekih misli na papir, da ih vidim kako stoje ispred mene, pretvorene u rečenice, a da nisu samo konfuzne jureće misli u mojoj glavi, i puno toga je dobilo smisla.

Neke ideje su izašle iz sfere zamišljanja i maštanja i neostvarivog i zazvučale su meni samoj vrlo smisleno.

Zanimljivo je kako su nekad tako male stvari potrebne. Jednostavno sam se otvorila nekim novim mogućnostima, bez svih onih "ali" koje um voli koristiti u raspravama. Drago mi je da sam krenula na ove radionice i što učim novo o sebi i drugima.

Default Avatar75
Ana
Kategorija:
Radionice
03.04.2015.

Kad sam krenula na radionicu, nisam znala što očekivati. Na drugoj radionici se sve promijenilo. Bila mi je od velike koristi, a meditacija s hodanjem, postepenim razodijevanjem i kupanjem u jezeru jedno od ljepših iskustava u posljednje vrijeme. Još uvijek mogu osjetili toplu travu pod nogama i osjećaj spokojne slobode. (I sad se smješkam. :-)) U istom smjeru se i nastavilo. Zadnja radionica mi je također bila jako korisna. Pomogla mi je osvijestiti neke moje situacije i stvari podložne promjeni. Možda znaš kako se lako prepustiti navici čak i kad je daleko od željenog.

Nažalost, to je uzrokovalo i neke manifestacije na fizičkom planu.

Rad s Petrom i curama mi je usmjerio pažnju na često zanemareni dio mene – moje potrebe. Primjećujem razne pomake i promjene u svakodnevnim situacijama, mojoj reakciji, načinu nošenja i odnošenja itd. Puno bih mogla pisati. Taj cilj da uspostavim ravnotežu i kontrolu u mom životu sada djeluje realno, a ne nedostižno. Lijepo je.

Default Avatar75
Nastasja
Kategorija:
Prenatal joga (joga za trudnice)
Kategorija:
Priprema za porod
02.04.2015.

Meni se osobno ni u prvoj, ni sada u drugoj trudnoći, nije pojavljivao strah od poroda. Nekako sam si složila u glavi da je to dan kada ću napokon vidjeti svoju bebu i radi toga me nema ništa biti strah. Osjetila sam samo neopisiv osjećaj uzbuđenja. A taj osjećaj ima slične simptome straha, kao brzo lupanje srca i neka uznemirenost, ali pomješan s hormonom sreće :)

No, mislim da taj manjak straha mogu pripisati dobroj pripremi. I psihičkoj i fizičkoj. Psihički sam bila dosta informirana da je porod zapravo proces, s time da nisam previše čitala i mučila um lošim i negativnim informacijama. A fizički sam se pripremala na prenatal jogi. A to je bila najbolja odluka koju sam donijela za vrijeme trudnoće. Obje! U prvoj sam krenula dosta kasno, u 7. mjesecu trudnoće, pa sam mislila da neću ništa stići. Nakon drugog sata sam već osjećala olakšanje! U ovoj trudnoći sam krenula već u 3. mjesecu tj. čim sam dobila zeleno svjetlo od doktora. Moja me doula Petra naučila disati, a to je već bilo pola pripreme za porod! Druga polovica je da se riješite straha :) Od srca svim trudnicama preporučam prenatal jogu u Zivia studiju! Ne samo da uz nju naučite pravilno disati, olakšate si tegobe koje dolaze s težinom tijela kako napredujete u trudnoći, tijelo vam prodiše, naučite i sve mogućnosti za koje vam je tijelo sposobno i spremno podnijeti. Ipak smo mi žene čudo po tom pitanju :) Svima preporučam Zivia Studio. Thumbs up! :)

Default Avatar75
Nevena
Kategorija:
Joga
Kategorija:
Radionice
02.04.2015.

Radionica Moć čakri utječe na moj život na sljedeće načine: potiče me da slušam svoje tijelo, da ga bolje razumijem, postajem svjesnija da trebam otpustiti prošle događaje, osjećam kako radim nešto kvalitetno za sebe. Najviše mi se sviđa što se Petra pri vježbanju posvećuje svakom polazniku prilikom korekcije izvedbe vježbe; to je jako važno. Nisu velike grupe, ambijent i atmosfera je lijepa i ugodna. Postajem staloženija, jer mi je olakšano prihvaćanje okolnosti, a neki mišići su već čvršći, a novim saznanjima postajem kvalitetnija osoba.

upišite vaše iskustvo

Iskustvo možete napisati anonimno. Email adresa služi samo za mogućnost kontakta i neće biti prikazana. Zivia studio Vam se unaprijed zahvaljuje.

76 + 5 =
ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Kamaufova 14, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...