Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English
 • žensko zdravlje

Hipnoterapija

TRANSPERSONALNA I KLINIČKA HIPNOTERAPIJA

petra studio073Transpersonalna i klinička hipnoterapija je terapija koja pomaže brzo i precizno doći do uzroka navika, strahova, fobija, tjeskobe i uvjerenja koja nosimo u životu a koja sprečavaju naš puni potencijal. Također, pomaže vrlo brzo saznati uzroke raznih neravnoteža u našem tijelu; bolesti i stanja koja nas sprječavaju da živimo sretno, zdravo i slobodno.

Usmjeravajući pozornost, uz stručno vodstvo terapeuta, jasno vidimo uzorke koje potom mijenjamo, otpuštamo, prihvaćamo… u skladu s onim što želimo postići.

SVJESNI I PODSVJESNI UM

žena na hipnoterapijiRazlog takve efikasnosti nalazi se u činjenici da je čak 95% našeg uma podsvjesno a samo 5% svjesno. Naš svjesni um je naš aktivan um. On sadrži naše trenutne misli, iskustva i senzorna iskustva. Analitički um je funkcija razmišljujućeg neokorteksa – dijela mozga koji je središte naše svjesnosti, koji razmišlja, analizira, uspoređuje, prosuđuje, premišlja, ispituje, polarizira, proučava i racionalizira.

Naš podsvjesni um je dio uma koji pohranjuje sva naša prošla i sadašnja iskustva kojih smo trenutno nesvjesni. Podsvjesni um također sadrži naše navike, emocionalne reakcije, naučena ponašanja, kondicionirane reakcije, asocijativna pamćenja te stavove, uvjerenja i percepcije. On je u uskoj korelaciji s limbičkim mozgom, koji se još zove “emocionalni mozak” ili “kemijski mozak”. Limbički mozak je odgovoran za podsvjesne funkcije i autonomni živčani sustav.

Hipnoterapija - moć čakriKad proživljavamo različite emocije aktiviramo taj dio mozga koji potom stvara određene kemijske molekule emocija i putem neuropeptida šalje informacije do svake stanice u tijelu.

Također, misli i osjećaji su u direktno povezani pa stoga svaka naša misao stvara osjećaj a svaki osjećaj misao i tako se stvara zatvoreni krug. To je razlog zašto je toliko važno promjeniti obrasce razmišljanja i ponašanja kako bismo promjenili stanje u svom tijelu i svojoj okolini.

Sve što se danas manifestira u našem životu proizlazi iz naših uvjerenja koja su ukorijenjena duboko u nama. Da bismo napravili potrebne i željene promjene dok smo potpuno aktivnog, svjesnog uma zahtjeva vrlo velik napor i ponavljanje u svrhu uklanjanja, usvajanja ili promjene nekog uvjerenja što je temeljni pristup klasnične psihoterapije.

Transpersonalna hipnoterapija daje priliku za učinkovite i brze promjene kroz vođen, personaliziran tretman. Tokom tog tretmana osoba je u potpunosti svjesna i u kontroli dok je tijelo duboko opušteno i sigurno.

ŠTO JE HIPNOZA?

Hipnoza je duboko opušteno stanje inducirano usmjeravanjem pozornosti na misli, osjećaje, slike, zvukove ili senzacije. Ona je normalno, prirodno stanje koje svatko može postići. Hipnoterapija koristi stanje duboke opuštenosti kako bi stvorila promjene na nesvjesnoj razini, upotrebljavajući vizualizaciju, sugestije i druge analitičke alate. Osobe se razlikuju po stupnju sugestibilnosti no, svaka osoba može vježbom ostvariti benefite bivanja u stanju hipnoze/duboke opuštenosti.

S obzirom da je svaka osoba jedinstvena, te da se okolnosti razlikuju, terapija je prilagođena svakoj osobi posebno u svrhu postizanja individualnog željenog cilja.

U ČEMU POMAŽE HIPNOTERAPIJA?

Hipnoterapija je jedno od najučinkovitijih načina za smanjenje stresa i povećanja osjećaja mira i opuštenosti. Uz to, ona pomaže vratiti pouzdanje u sebe i svoje tijelo. Pod hipnozom dobivamo uvid u svoju podsvijest što nam omogućava da se riješimo onoga što eventualno postoji kao zapreka zdravlju i ispunjenom životu.

Osim što hipnoterapija umanjuje stres i pomaže tijelu da se vrati u stanje emocionalne, mentalne i fizičke ravnoteže i blagostanja ona, između ostalog, pomaže kod:

 • Strahova, fobija, anksioznosti
 • Bolesti (pomaže naći uzrok bolesti i pokrenuti iscjeljenje)
 • Prošlih trauma (trauma može biti već iz perioda kad smo bili u majčinoj maternici, tokom porođaja, tokom djetinjstva – čak i ono što nam se čini kao banalan ostanak sam kod kuće a da nismo na to bili spremni, zadirkivanje od druge djece… pa do – zlostavljanja, silovanja i sl.)
 • Neriješenih odnosa iz djetinjstva
 • Treme od nastupa pred publikom ili na poslu
 • Niskog samopouzdanja
 • Grižnje noktiju, pušenja, čupanja kose
 • Mucanja
 • Osjećaja neimanja kontrole
 • Pretjerane zabrinutosti i depresivnosti

Doista, ako Vi želite postići promjenu ne postoji područje u kojem Vam hipnoterapija ne može pomoći.

PODRUČJE MOJE STRUČNOSTI

S obzirom da je dobro da svaki terapeut odabere stanja i klijente s kojima želi raditi kako bi terapeut mogao dati a klijent dobiti maksimum – područja moje ekspertize su:

 • nesigurnost, nisko samopouzdanje te pronalazak uzroka neželjenih situacija, odnosa i događaja koji se ponavljaju i promjene životnih navika i okoline
 • bolesti/neravnoteže u tijelu; osvještavanje uzroka bolesti i pokretanje ozdravljenja i povratka u stanje ravnoteže
 • strahovi, fobije, anksioznost, traume
 • priprema za uspješene nadolazeće događaje kao što su porođaj, postupak potpomognute oplodnje, roditeljstvo, ispiti, nastupi, promjene posla ili bilo koji događaj/period života koji nam predstoji
KAKO IZGLEDA TERAPIJA

Hipnoza je doista divno stanje duboke opuštenosti u kojem ste Vi svjesni svega a ujedno Vam je pažnja izoštrena i analitički um smiren kako bi komunikacija između svjesnog i podsvjesnog uma bila što učinkovitija.

žena na hipnoterapijiTokom prve terapije puno razgovaramo u svrhu kreiranja cilja terapije odnosno definiranja onoga što želite postići. Možete me pitati što god želite a isto tako ja postavljam mnoga pitanja kako bih Vam olakšala definiranje Vašeg cilja. Potom Vam pomažem da se polako opustite (ne koristim stare načine hipnotiziranja) i uđete u stanje hipnoze kako bi omogućili komunikaciju s Vašom podsviješću. Uvijek dobijemo upravo i samo one informacije koje u tom trenutku/životnom periodu trebamo. Naša podsvijest zna koje informacije nam trebaju kako bi napravili potrebne promjene i stoga nas vodi i upućuje tamo gdje trebamo ići i daje nam uvide koje trebamo na način koji trebamo – bilo da je u obliku sjećanja na neke događaje, jasne upute ili pojašnjenja. Mnogo informacija dobivamo u obliku poruka, slika, osjećaja, mirisa, zvukova – ovisno o tome koji smo tip osobe. Primjerice, neki od nas su jako vizualni tipovi pa će im podsvijest najčešće slati informacije u obliku slika dok su drugi jako auditivni tipovi pa će poruke i uvide dobivati u obliku zvukova ili poruka i slično.

petra studio074U svakom slučaju tokom terapije mi razgovaramo, ja Vam postavljam pitanja i usmjeravam Vas prema uzroku problema i pomažem Vam da učinite promjene koje želite. Bez Vaše volje i želje ja ne mogu ništa učiniti. Dakle, ponavljam – tek ako ste spremni i željni promjene – čuda se mogu dogoditi a ja sam tu da Vam pomognem ostvariti ih. Ako nema želje i volje – svjesni um stvara blokadu i bez Vaše suradnje ja ne mogu ništa učiniti. Isto tako – klijenti koji su spremni na suradnju stvaraju tako duboke i lijepe (čak i one koje su im se činile na početku terapije kao nevjerovatne) promjene da sam nerijetko i ja ganuta do suza. Kad je trenutak da zaokružimo seansu, polako Vas vodim prema potpuno budnom stanju. Tada se osjećate odmoreno, svježe i obnovljeno. Potom još kratko razgovaramo, dajem Vam eventualno upute za samostalan rad i završavamo terapiju.

Svrha mog rada s Vama je naučiti Vas kako da budete apsolutno samostalna, snažna, smirena, sretna, samouvjerena i zdrava osoba koja je sposobna i spremna suočiti se sa svime što joj život nosi, svjesna moći svojih misli i sa znanjem alata i tehnika koje ćete moći koristiti u bilo kojoj životnoj situaciji.

DULJINA TERAPIJE

Duljina terapije ovisi o slučaju – najčešće je potrebno dva do šest susreta. Ponekad je dovoljno već samo dva susreta a ponekad ćete osjetiti potrebu doći još koji put nakon šeste terapije.

Ako želite pobijediti zdravstvene tegobe koje imate, emocionalne traume koje ste proživjeli ili druge osobne probleme s kojima se borite obratite nam se s povjerenjem.

INFORMACIJE, PITANJA I TERMINI

Za dodatna pitanja ili rezervaciju termina, slobodno nas kontaktirajte klikom na donji gumb.

kontakt

ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Antunovac 27, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...