Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English
 • žensko zdravlje

Regresoterapija

Hipnotička regresoterapija je divna tehnika koja iscijeljuje sve aspekte našeg života… i daleko šire. Ovaj oblik terapije je uistinu svet. Za razliku od same regresije kad se klijente vodi kroz vrijeme u neke prošle živote bez konkrentog cilja regresoterapija to čini s ciljem – ozdravljenja, razumijevanja zašto nam se neke stvari događaju ili ne događaju u ovom životu, zašto smo povezani s drugim ljudima u ovom životu i što učimo iz tih odnosa te spoznaje svoje životne svrhe, svrhe duše i buđenja talenata.

Hipnotička regresoterapija, putovanje unazad kroz vrijeme kako bi se obnovila sjećanja i istražili događaji iz prošlosti je uistinu duboko transformativan proces. Sva naša iskustva od rođenja pa i ranije su pohranjena u našem tijelu, umu i duši. Tokom regresoterapije vraćamo se u djetinjstvo, doba kad smo bili u majčinoj maternici i prošle živote. Otkrivamo obrasce, ugovore, dogovore, percepcije, uvjerenja i strategije koje su oblikovane, na podsvjesnoj razini ili na razini duše, kao rezultat onoga što se događalo u ovom ili prošlom životu pa čak i životu između života. Putovanje kroz vrijeme kroz ovu vrstu regresoterapije donosi nove perspektive i iscjeljenje na način na koji rijetko koja druga terapija može. Kroz  duboku relaksaciju i uporabom hipnotičkih tehnika otvaraju se vrata prema sjećanjima i višoj mudrosti. Kao objektivni posmatrač u mogućnosti smo vidjeti, osjetiti, čuti ili doživjeti na neki nama prihvatljiv način događaje iz prošlosti koji su pridonijeli današnjoj situaciji. Sjećanja koja su pohranjena u podsvijesti, tijelu i duši postaju dostupna i mogu se istražiti kroz duboku hipnoterapiju.

KAKO DJELUJE REGRESOTERAPIJA U HIPNOZI?

Regresija je vrlo snažan, divan, neobičan i učinkovit način interakcije sa svojim mislima, emocijama, tijelom i šestim čulom istovremeno.

Regresija nam omogućava da dobijemo uvid i razumijevanje koje nam je potrebno kako bi:

 • se oslobodili stvari iz prošlosti koje nas ograničavaju ili nas mogu povrijediti
 • poboljšali svoje fizičke, intelektualne ili emocionalne kapacitete
 • potaknuli i ubrzali svoje ozdravljenje
 • minimalizirali ili neutralizirali fizičku ili emocionalnu bol
 • poboljšali medicinske tretmane
 • pomirili se s gubitkom
 • kontrolirali svoje razine stresa, fobije, strahove, anksioznost, alergije, prekomjernu težinu
 • si pojasnili smjer i svrhu ovog života
KAKO IZGLEDA TERAPIJA REGRESIJOM U HIPNOZI?

Na početku razgovaramo kako bi definirali pitanja na koja klijent želi odgovore. Terapeut u tome pomaže postavljajući brojna ciljana pitanja kako bi klijent sam došao do srži svog problema iz čega formiramo pitanja odnosno cilj i svrhu same regresoterapije.

Kroz duboko stanje opuštenosti klijent ulazi u posebno stanje proširene svjesnosti u kojem dobiva odgovore na pitanja i otkriva sam uzrok problema, dobiva poruke i priliku iscjeliti tijelo, um i dušu.

Ulaskom u stanje opuštenosti pozivamo proširenu svjesnost da nas odvede u:

 • trenutak koji se najviše odnosi na ono što se događa u vašem životu danas
 • trenutak koji se najviše odnosi na temu koju smo odredili kao primarnu za tu terapiju
 • vrijeme u kojem se klijent osjećao onako kao što se želi ponovno osjećati ili u kojem je osjećao osjećaj koji želi unijeti u svoj život
 • prošli život koji se najviše odnosi na određenu vještinu / osobu / događaj

Postoji više vrsta regresije:

 • Dobna regresija (vraćamo se u ranije trenutke u ovom životu)
 • Regresija unutarnjeg djeteta
 • Regresija u maternicu
 • Regresija u prošle živote
 • Regresija u život između života

Ponekad odlazimo u djetinjstvo, ponekad u doba između začeća i rođenja, ponekad u prošli život, a ponekad u nekoliko prošlih života. Kod regresoterapije klijentova podsvijest i duša odlučuju gdje prvo treba tražiti odgovore. Ponekad se slijede svi koraci metodologije (kroz djetinjstvo, majčinu maternicu do prošlih života) no, ponekad je prvo iscjeljenje potrebno u djetinjstvu ili u dobu između začeća i rođenja a ponekad klijent direktno uklizne u neki od prošlih života koji nosi odgovore i rješenja sadašnjih problema.

Prije samog tretmana mi ne znamo kuda će nas klijentova podsvijest odnosno duša odvesti. Ono što znamo je da će nas odvesti upravo tamo gdje je potrebno u datom trenutku. Ne osuđujemo niti propitkujemo, samo pratimo razvoj događaja s povjerenjem te ondje gdje je potrebno terapeut pomaže klijentu dobiti odgovore i iscijeliti se na način koji je klijentu najpotrebniji.

Ponekad klijent dođe na regresoterapiju želeći otići u prošli život, očekujući da je uzrok današnjih problema u nekom od prošlih života, no tokom terapije se pokaže da je neophodno prvo poraditi na nekom događaju ili traumi iz ovog života. Isto tako, često se zna dogoditi da se želimo vratiti u djetinjstvo, a klijent spontano ode u neki prošli život.

Klijent je za vrijeme regresije posve svjestan svoje okoline, tokom terapije terapeut i klijent razgovaraju te je klijent cijelo vrijeme u kotroli a nakon terapije se sjeća svega što se događalo. Osim toga, svaka terapija može biti snimljena ukoliko to klijent želi.

Klijent i terapeut konstantno surađuju – prije same regresije kad dogovaraju cilj terapije, tokom regresije kako bi terapeut pomogao klijentu doći do informacija i sjećanja koja su mu potrebna i nakon regresije kako bi pomogao klijentu sumirati sve što se odvijalo tokom terapije.

Regresija + Integracija = Kompletna terapija

Iskorištavanjem hipnotičke opuštenosti osiguravamo razumijevanje što pridonosi uspješnoj i kvalitetnoj integraciji u sadašnji život. Sjedinjennje/Integracija se čini nizom tehnika, kao što su Gestalt tehnika, rad s unutarnjim djetetom, Parts terapija, Imago terapija… Hipnotička regresoterapija nema veze s pokušavanjem sjećanja. Upravo suprotno, pokušavanje sjećanja usporava a često i zaustavlja proces. Jedan od glavnih razloga zbog kojih neki ljudi ne regresiraju s lakoćom je taj što se previše trude sjetiti se. Stoga se treba pustiti i promatrati znajući da smo stalno u kontroli i sigurni. Sjećanja mogu doći u raznim oblicima – kao slike, zvukovi, mirisi, senzacije u tijelu, osjećaji ili jednostavno ”da znamo što se događa”.

U ČEMU POMAŽE TERAPIJA REGRESIJOM
 • pomoću regresije proširit ćete svijest o sebi i dobiti veću kontrolu nad vašim mentalnim, emocionalnim, fizičkim i duhovnim blagostanjem
 • smanjuje ili neutralizira fizičku bol i ubrzava proces ozdravljenja
 • povezuje nas s dubokim emocijama i izvorima uzroka problema i ujedno iscjeljuje tamo gdje je potrebno i na način na koji je potrebno
 • pomoću regresije povezujemo se s dijelovima svijesti koji nam nedostaju, kako bi se zaista razbili začarani krugovi koji se ponavljaju u našim životima i mogućnost da se otvorimo promijeni i novim iskustvima
 • jasnije vidimo svoju svrhu u ovom životu i smjer u kojem trebamo ići
 • stvara se zdrava i trajna promjena na fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom nivou istovremeno
TRAJANJE TERAPIJE

Terapija regresijom traje prosječno 2 do 3 sata, ovisno o samoj osobi i motivu dolaska. Uglavnom jednom regresoterapijom iscjeljujemo što je potrebno iscijeliti u datom trenutku. Ponekad bude potrebna još jedna terapija; primjerice ako se tokom prve terapije moraju prvo iscijeliti traumatični događaji u djetinjstvu koji imaju toliko emotivnog naboja da se puno vremena i truda mora uložiti u to prije nego bi se moglo krenuti dalje. Također, neki se problem rješavaju u slojevima pa rješenja pronalazimo nanizana poput bisera na niski u djetinjstvu, maternici, prošlom životu ili više njih. Često povežemo sve bisere tokom jedne terapije a ponekad biva potrebno više terapija (kod većih trauma).

STRUKTURA TERAPIJE

Za one klijente koji su već bili kod mene na terapiji dovoljno je da dođu odmah na regresoterapiju.

Za nove klijente koji još nisu bili kod mene na terapiji preporučam da prvo dođu na jednu transpersonalnu hipnoterapiju kako bi se upoznali, stekli povjerenje, definirali ciljeve te iskusili stanje hipnoze i terapije u hipnozi (već tada rješavamo prvi, značajan izvor problema koji otvara vrata dalje) kako bi regresoterapija bila još uspješnija.

 • Cijena regresoterapije je 1800 kn.
 • Cijena transpersonalne hipnoterapije je 1000 kn.
 • Cijena transpersonalne hipnoterapije i regresoterapije je je 2500 kn.

Ako želite iscijeliti zdravstvene tegobe koje imate, emocionalne traume koje ste proživjeli (bilo da znate za njih ili ne), razumijeti i iscijeliti odnose s ljudima u ovom životu ili druge osobne probleme s kojima se borite ili pak spoznati koja je svrha Vaše duše obratite nam se s povjerenjem.

Svoje znanje sam stjecala kontinuiranim školovanjem pod vodstvom Paula Auranda i Allison Axinn, članovima edukacijskog odbora u Institutu Michaela Newtona čija sam danas suradnica pri edukaciji drugih terapeuta u svijetu te kreatorica naprednih edukacijskih programa za hipnoterapeute.

Certificirana sam hipnoterapeutkinja, klinička hipnoterapeutkinja i regresoterapeutkinja i članica IACT – Međunarodnog Saveza Terapeuta i Savjetnika, Fertile Body Method terapeutkinja, aromaterapeutkinja, učiteljica joge  i doula.

ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Kamaufova 14, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...