Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English

Masaža za trudnice i mame

PRENATALNA MASAŽA

prenatal masaža za trudniceTrudnoća je posebno razdoblje za svaku ženu te je svaka žena doživljava i proživljava jedinstveno. Mnoge žene pate od boli, ukočenosti, zadržavanja suvišne tekućine, umora i iscrpljenosti za vrijeme trudnoće, a ova masaža pomaže ukloniti svaku nelagodu koju trudnoća može donijeti. Danas sve više trudnica otkriva koristi vježbanja u trudnoći i prenatalne masaže.

Masaža tijekom trudnoće je terapeutski rad usmjeren na posebne potrebe trudnice s obzirom na promjene koje njeno tijelo prolazi.
Trudnicama se često preporučuju masaže radi brojnih dobrobiti, a jedna od njih je unaprijeđenje njihovog zdravlja kao i zdravlja još nerođenog djeteta.

Masaža uvelike smanjuje stres, umor i tjeskobu vezane uz trudnoću te pomaže pripremiti trudnicu za sam porođaj. Također, poboljšava funkciju mišića, cirkulaciju i općenito tjelesni tonus te oslobađa od mentalnog i fizičkog umora.

Bol u leđima uobičajena je u trudnoći (kao i tijekom dojenja ili nošenja male djece). Može se smanjiti masažom cijelih leđa, vrata, nogu, ruku i stopala. Za žene koje muči nesanica, umirujući efekt masaže može pomoći u opuštanju i smirenju.

S obzirom da mnoge žene danas rade te su preopterećene obavezama i u visokom stupnju trudnoće masaža im predstavlja mogućnost da dozvole nekom drugom da se brine o njima i pomogne da se umire i povežu sa svojim tijelom.

Zbog hormonalnih promjena u tijelu često dolazi do nakupljanja tekućine i oticanja pa je prenatalna masaža od velike koristi jer stimulira i poboljšava prokrvljenost tijela.

Koristi prenatalne masaže:

 • emocionalna potpora i nježnost
 • opuštenost, pomoć pri nesanici i oslobađanje nakupljene napetosti
 • smanjenje pritiska na dijelove tijela koji su najopterećeniji, kao što su ramena, donji dio leđa i zdjelica
 • smanjenje osjećaja boli u vratu i leđima koju uzrokuje neravnoteža mišića i slabost
 • pomoć pri zadržavanju pravilnog držanja tijela
 • priprema mišića potrebnih za porođaj
 • smanjenje oticanja ruku i nogu
 • smanjenje boli kod išijasa
 • sprječavanje grčeva u listovima
 • pomoć kod glavobolje
 • olakšanje kod grčenja mišića, boli u leđima, vratu, kukovima i nogama
 • poboljšanje cirkulacije krvi i limfe što smanjuje oticanje
 • povećavanje gipkosti kože i smanjenje mogućnosti pojave strija

Masaža tijekom trudnoće razlikuje se od obične masaže na više načina.

Najveća razlika je da je osoba koju se masira trudna, zbog toga je znanje o trudnoći, specifičnosti promjena i potreba te anatomiji trudnica vrlo bitno. Pravilan odabir položaja tijekom masaže kritičan za sigurnost i dobrobit kako majke tako i djeteta.

Trudnice masiramo tako da one leže na boku, prvo jednom pa drugom ili u poluležećem položaju. Ukoliko trudnoca želi, može sjesti na stolicu i podbočiti ruke i glavu jastukom oslonjenim na stol kako bi joj nesmetano mogli izmasirati leđa.

POSTNATALNA MASAŽA

postnatal masaža nakon trudnoćePostnatalna masaža posebno je namijenjena majkama nakon porođaja. Njome djelujemo na sve razine bića, vraćamo ravnotežu, pomažemo tijelu da otpusti napetost i opusti se. Osim toga, postnatalna masaža regenerira kožu, pospješuje cirkulaciju i limfni protok, mišićima vraća snagu, zglobove čini gipkijima, jača imunološki sustav te poboljšava otpornost organizma. Odabrana eterična ulja djeluju ondje gdje vam je trenutno najpotrebnije, pomažu otkloniti blokade, opuštaju, snaže duh i tijelo, unose vedrinu i jačaju postojanu snagu.

Za masažu koristimo hladno prešana bazna biljna ulja s pokojom kapi eteričnog ulja ukoliko to trudnici ili mami ne smeta. Neke trudnice su posebno osjetljive na sve mirise pa je u tom slučaju masaža samo s baznim biljnim uljem najbolji izbor.

Za ugodnu masažu važna je i atmosfera. Slabije osvjetljenje, ležanje na toploj, mekanoj podlozi, dovoljno mekanih prekrivača i jastuka.Tiha glazba u pozadini i svijeće omogućuju trudnici ili novoj majci da se lakše opusti.

A to sve, uz stručnost terapeutkinja vam mi osiguravamo!

Sve masaže odvijaju se u sestrinskom salonu, zagrebačkom centru tajlandskih masaža Thai Centar Thalea, koji okuplja tim certificiranih terapeuta. Osoblje je stručno i posvećeno savladavanju boli i stvaranju maksimalnog opuštanja. Sve naše klijentice, posebice trudnice, vrlo su zadovoljne njihovom ljubaznom i profesionalnom uslugom, prilagođenoj njihovim potrebama.

Centar se nalazi u središtu Zagreba, a odlična mogućnost je kupnja poklon bonova i masaža u paru s partnerom ili prijateljicom. Uživajte!

Više informacija: https://www.thaicentarthalea.com

Lokacija i kontakti: Bogovićeva 7/3 , 01/5525 453

ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Antunovac 27, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...