Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English

Zivia joga

zivia jogaJoga je drevna disciplina koja u sebi povezuje različite tradicije. Sanskrtska riječ joga ima više značenja, no najčešće opisuje sjedinjenje fizičkog tijela s umom i duhom, kako bi se dostigla unutrašnja ravnoteža i svijest o nevjerojatnim mogućnostima ljudskog bića. Joga nije samo fizička vježba za poboljšanje zdravlja, vitalnosti i fleksibilnosti. Ona daje načine “ispravnog življenja”, odnosno skup moralnih i praktičnih smjernica za uravnotežen, sretan i svjestan život. Joga se može definirati kao osobni put razvoja – stoga se svatko može baviti jogom, neovisno o svojoj vjeroispovjesti, vjerovanju ili životnim opredjeljenjima.

S obzirom da smo mali studio svaki sat prilagođavamo polaznicima te trenutnom stanju i energiji grupe.

No, svakako je dobro da ukoliko ste početnik u jogi ili se prvi puta susrećete s dinamičnim stilovima joge krenete na ABC jogu za početnike kako bi naučili osnove te kasnije lakše pratili dinamičnije satove. Na taj način ne ometate grupu i učitelja, smanjujete mogućnost ozljeda i dajete si priliku da u svom tempu napredujete kroz jogu. Najčešće je dovoljno nekoliko tjedana dolaziti na ABC jogu te se tada možete priključiti i drugim grupama ukoliko to želite.

ZIVIA DETOKS VINYASA YOGA

petra studio084S dolaskom proljeća mnogi od nas će poželjeti probuditi uspavanu energiju tijela i riješiti se fizičkog i emotivnog umora. Tijelo se želi očistiti od masnoća, šećera i drugih štetnih tvari koje smo nakupili tijekom zimskog mirovanja. Osim uravnotežene prehrane, hidratacije kvalitetnim tekućinama i posebnih tretmana njege tijela, za uspješno čišćenje organizma od svega što ga usporava I otežava potrebno nam je i pravilno disanje te prilagođena tjelovježba. U sustavima joge dah i pokret tijela neraskidivo su povezani, stoga svoje proljetno čišćenje organizma možemo potpomoći upravo jogom.

Disanje

Jedna od prvih stvari koje učimo na satovima joge jest kako pravilno disati. Iako svi dišemo, rijetko iskorištavamo puni potencijal svoga daha –naše disanje često je površno i plitko te nam ne donosi dobrobiti koje nam donosi osvješteni dah. Kada dišemo pravilno i "punim plućima" unosimo u organizam mnogo više kisika (a samim time i više energije), a izbacujemo štetne tvari iz stanica. Koncentracija na disanje donosi nam i unutarnji mir, umiruje misli i čini nas emotivno snažnima.

Kao rezultat pravilnog, osvještenog disanja bit ćemo odmorniji, bistrijeg I smirenijeg uma i osjećat ćemo se svježe i poletno.

Pokret

Nakon što naučimo pravilno disati, dah povezujemo s pokretom. Povezanost pokreta i dubokog daha u intenzivnim sljedovima u našem će organizmu razbuktati vatru. Posebni jogijski položaji nježno masiraju unutarnje organe i tako potiču njihovo čišćenje, a zagrijano će tijelo putem znoja izvlačiti nečistoće. Prakticiranje joge ubrzava metabolizam, pomaže probavi, a posebno osmišljene vježbe koje ciljaju na probavni sustav potaknut će njegov rad, kao i olakšati eliminaciju štetnih tvari putem stolice.

Kao rezultat izvlačenja nečistoćao sjećat ćemo se lakše, bit ćemo zdraviji, snažniji, a koža će nam biti sjajna i mladenačka. Ujedno ćemo se pročistiti i na emotivnom nivou,pa će i naše misli biti zdravije i pozitivnije.

Stoga se pročistite uz jogu, ali ne zaboravite i na prehranu, koja u proljeće treba sadržavati mnogo zelenog lisnatog bilja, kao i kvalitetnete tekućine poput vode te zelenih ibiljnih čajeva. Počastite se pilingom koji će skinuti odumrle stanice kože, i masažama koje će vas opustiti i zategnuti. Poželjni su i odlasci u prirodu, boravak na svježem zraku, te naravno, ugodne misli.

 
DETOKS PAKETI 

POJEDINAČNE CIJENE:

DETOKS YOGA

1 x tjedno  - 220 kn mjesečna članarina
2 x tjedno  - 340 kn mjesečna članarina


DETOKS TRETMANI (anticelulitna masaža, limfna drenaža, termo deka)

1 tretman   - 300 kn
4 tretmana - 1000 kn
8 tretmana - 1800 kn

PAKETI:

1. 1 sat detoks joge tjedno i 1 detoks tretman tjedno - 1200 kn (umjesto 1420 kn)
2. 2 sata detoks joge tjedno i 1 detoks tretman tjedno - 1300 kn (umjesto 1540 kn)
3. 2 sata detoks joge tjedno i 2 detoks tretmana tjedno - 2330 kn (umjesto 2740 kn)

NOVO! Moguća narudžba i individualiziranih organskih proizvoda za kućnu uporabu (detoks i anticelulitni losioni za tijelo, kreme, pilinzi, gelovi za tuširanje i ulja)! info@ziviastudio.com

Ukoliko želite upotpuniti mršavljenje akupunturom - javite nam se na info@ziviastudio.com

ZIVIA ABC ASTHANGA YOGA i ABC HATHA VINYASA YOGA - 75 MIN

Ako ste novi u jogi – ovo su pravi satovi za Vas! Na ovim satovima učimo petra studio090osnove te pravilno izvođenje pozicija. Kad steknete određeno iskustvo možete nam se pridružiti na drugim dinamičnijim satovima.

Ovo su izvrsni satovi jer nude varijacije pojedinih asana u polaganijem ritmu tako da možete sat prilagoditi sebi, svojim mogućnostima i tome kako se osjećate u danom trenutku. Na kraju vas očekuje opuštanje u obliku joga nidre, koja regenerira vaš um i tijelo. Odlično je za upravljanje i smanjenje napetosti i stresa kojem smo danas svi uvelike izloženi.

U svakom slučaju – neka Vas ne obeshrabre prvih nekoliko satova – svi smo jednom bili tu gdje ste Vi sada – na početku. Osjećali smo se izgubljeno pa čak i izluđeno dok su nam misli "Što ja tu radim!!??" jurile kroz glavu...ali onda dođe kraj prvog sata – i osjećate se FENOMENALNO! Pa već idući sat primjećujete da ste ipak nešto naučili na prošlom satu... počnete i biti ponosni na sebe...i tako malo po malo...rađa se samopouzdanje, ljubav i strpljenje – vrline koje trebamo ne samo na prostirci nego i vani – u svakodnevnom životu. I brzo dođe vrijeme kad se pitate "Pa kako sam uopće živjela do sad bez joge??!!?" i nastavljate koračati kroz život snažno, sretno, otvorenog srca i uma.

Da ne duljimo - pridružite nam se i probajte!
Prvi sat je gratis!

ZIVIA Emocionalna yoga - 75 min

YF4M5011Satovi koji su istovremeno i intenzivni i blagi; razvijaju snagu, fleksibilnost i ravnotežu te pomažu osvjestiti dijelove sebe koje smo zanemarili i emocije koje smo potisnuli. Povezujući svaki pokret s dahom uz suptilno ali snažno vodstvo postupno se osvješćuje i ujedinjuje cijelo biće. Pomiču se vlastite granice čineći svaki sat ne samo dubokom i intenzivnom fizičkom aktivnošću već i meditacijom u pokretu.

ZIVIA Fertile yoga - 75 min

Ovo je sat posebno posvećen ženama koje imaju problema s reproduktivnim petra studio018organima, čestim upalama, cistama, miomima, endometriozom, bolnim mjesečnicama...i osobama koje imaju problema s plodnošću. Tokom sata posebnu pozornost dajemo pokretu, fluidnosti, otvaranju kukova, vraćanju ravnoteže u području 2 čakre (maternica, jajnici, testisi, mokraćni mjehur, plodnost, kreativnost, fluidnost...). Sat je laganijeg intenziteta s posebnom pažnjom na dahu i osvještavanju onih dijelova tijela koji traže našu pozornost neravnotežom ili bolešću. Na kraju svakog sata je vođena vizualizacija s namjerom dobivanja uvida i poruka te pokretanja promjene u svrhu iscjeljenja.

ZIVIA Restorative Flow joga - 75 min

petra studio014Joga namjenjena osobama koje imaju problema s leđima, vratnomkralježnicom, koljenima, kukovima ili nekim drugim dijelom tijela. Joga koja pomaže osnažiti tijelo te ga vratiti u ravnotežu na svim razinama. Pomaže otkriti uzrok ozljedama i bolnim dijelovima tijela – ojačati tijelo na fizičkom nivou ali i iscjeliti traume i obrasce na emotivnom i mentalnom nivou koji su doveli do tog stanja. Sat nije statičan, pozicije koje izvodimo povezane su u dinamičnu cjelinu ali je tempo polaganiji nego na drugim satovima.

Vinyasa Flow - 75 min

Vinyasa Flow stil može varirati od nježnog i blagog sata, do vrlo dinamičnog i petra studio086zahtjevnog. Ovo ovisi o stupnju naprednosti polaznika, kreativnosti učitelja, o dobu dana i godišnjem dobu. Sat često prati određenu temu pa se naglasak nekad stavlja na otvaranje kukova, nekad na snagu ruku, nekad na vježbe za ravnotežu i sl. Započinjemo centriranjem, osvješćivanjem daha i nježnim zagrijavanjem. Slijede Pozdravi Suncu, a zatim se nastavlja slijedom asana (vinyasama) koje su logično posložene od najmanje do najviše zahtjevnih, pokretima koji uvijek slijede dah. S obzirom na to da je ovaj stil duboko inspiriran plesom, prolazak kroz vinyase je fluidan, a tijelu donosi gipkost, snagu i nježno čišćenje od toksina. Prema kraju sata, tempo postaje polaganiji, a sat se završava dubokim opuštanjem i meditacijom.

Slow Flow yoga - 75 min

petra studio094Slow Flow je varijacija nježnog i blagog vinyasa flow sata. S obzirom da se satovi održavaju u kasnijim večernjim satima idealni su za umiriti se i zaroniti u sebe. Sat često prati određenu temu pa se naglasak nekad stavlja na otvaranje kukova, nekad na snagu ruku, nekad na vježbe za ravnotežu i sl. Započinjemo centriranjem, osvješćivanjem daha i nježnim zagrijavanjem. Slijede Pozdravi Suncu, a zatim se nastavlja slijedom asana (vinyasama) koje su logično posložene od najmanje do najviše zahtjevnih, no, ne prezahtjevnih, pokretima koji uvijek slijede dah. S obzirom na to da je ovaj stil duboko inspiriran plesom, prolazak kroz vinyase je fluidan, a tijelu donosi gipkost, snagu i nježno čišćenje od toksina. Prema kraju sata, tempo postaje polaganiji, a sat završava dubokim opuštanjem i meditacijom kako bi smireni i pročišćeni bili spremni za san i ostatak tjedna koji Vas čeka.

Yin Yoga - 75 min

petra studio097Yin Yoga je stil polaganog vježbanja u kojem se ne koristi snaga mišića (mišići postaju neaktivni), a fokus je na radu zglobova. U položajima se ostaje dugo što omogućava tijelu da se posve opusti i dublje uđe u položaj. Dok smo ovako pasivni naš dah se umiruje, a time dolazi i do smirivanja uma. Stoga su ovi satovi idealni za opuštanje na kraju napornog radnog dana ili tjedna, u trenucima velike izloženosti stresu i u vrijeme menstrualnog ciklusa kako bismo očuvali našu energiju. Ovo je sat kojim je dobro upotpuniti bilo koji drugi sat koji pohađate tokom tjedna. Topla preporuka!

ZIVIA Prenatal yoga Online (joga za trudnice) - 75 min

nastasja u golubuNa grupnim i individualnim satovima za trudnice brinemo da mame i bebe budu zdrave i bezbrižne, pomažući im da se adekvatno pripreme za porođaj kako bi im bio prekrasno iskustvo te da se što lakše oporave od porođaja.

Kroz vježbanje prenatal joge povezujemo se s vlastitim tijelom i bebom koju nosimo, kroz dah i pokret, osluškujući sebe iznutra. 

Uz disanje, na koje obraćamo posebnu pozornost, satovi prenatal joge su spoj laganog istezanja, joga asana namijenjenih trudnicama te vizualizacije i opuštanja na kraju sata. 

Studije su pokazale da prenatalna joga:

 • Poboljšava san
 • Smanjuje stres i anksioznost
 • Povećava snagu, fleksibilnost i izdržljivost mišića potrebnih za porođaj
 • Smanjuje bolove u leđima, mučnine, sindrom karpalnog kanala, glavobolje i nedostatak daha
 • Smanjuje rizik prijevremenog poroda, visokog tlaka u trudnoći i zastoja rasta bebe u maternici

(izvor: mayoclinic.com)

Opširnije: Joga za trudnice.

ZIVIA Post natal yoga (joga nakon porođaja) - 75 min

YF4M4916Na grupnim i individualnim satovima pomažemo mamama da se što lakše oporave od porođaja, osnaže se za svakodnevne slatke ali i izazovne zahtjeve majčinstva. Dinamični satovi koji razvijaju snagu i fleksibilnost kako tijela tako i uma.

Opširnije: Joga za trudnice.

ZIVIA Yoga za mame i bebe i Baby wearing yoga - 60 min

image-77683866bcc6f3465f970e6991faad3c41ada12310aec144cb578451a5832e18-VDinamični satovi za nove mame i njihove bebe pružaju priliku mamama da se brzo vrate u formu uz prisutnost beba bilo da bebe leže pored njih, pužu ili da mame vježbaju s bebama u nosiljkama. Zahvaljujući malim grupama svaki sat je prilagođen sposobnostima mama i raspoloženju beba tog dana. Sat na kojem se slobodno doji a i na kojem učiteljice nose najnemirnije bebe da mame mogu vježbati. 
Ovakvo vježbanje jača bliskost između mame i bebe te je ujedno izvrsna prilika za druženje s drugim mamama i bebama, razmjenu iskustava i znanja.

 

Opširnije: Joga za trudnice.

ZIVIA yoga za djecu - 60 min

petra studio102S obzirom da smo i sami roditelji svjesni smo važnosti uloge koje imamo u kreiranju osobnosti novih, mladih ljudi koji će uskoro kreirati nov svijet za sebe, svoje obitelji i zajednicu.

S namjerom da im taj put olakšamo, da im pomognemo osvjestiti da su ljubav, istina i igra uvijek bolji put te da pomognemo probuditi i održati samopouzdanje u njima odlučili smo dio satova posvetiti i tim malim ljudima.

U poticajnoj atmosferi gdje se djeca opuštaju i zabavljaju nakon raznih školskih i ostalih obaveza, istovremeno se kroz joga asane (pozicije) razvija snaga tijela, koordinacija, fleksibilnost i stabilnost. Jača se svijest o vlastitom tijelu, fokusiranost i koncentracija koji im pomažu kako u nošenju sa školskim obvezama tako i u nekom drugom sportu ako se njime bave.
petra studio101Satovi joge za djecu su puni smijeha, veselja, oponašanja životinja (kroz joga pozicije) ali i perioda kad jačamo fokus i mirnoću uma. Na kraju sata vrijeme je za buđenje kreativnosti, mašte i opuštanja kroz vođene vizualizacije za djecu.Dobrobiti joge za djecu

Fizičke dobrobiti:

 • Povećanje fleksibilnosti i izdržljivosti
 • Nježno jačanje svih mišića u tijelu
 • Pomoć u zdravom razvoju svih tjelesnih sustava i struktura
 • Razvoj "zdrave" tehnike disanja
 • Bolja koordinacija i motoričke sposobnosti
 • Razvoj svijesti o vlastitom tijelu i dijelovima tijela
 • Odlična nadopuna sportskim aktivnostima

Mentalne i emotivne dobrobiti:

 • Povećanje koncentracije i fokusiranosti
 • Jačanje samopouzdanja
 • Lakše smirivanje nakon "radnog dana"
 • Mogućnost korištenja naučenog i u slobodno vrijeme
 • Lakše obavljanje svakodnevnih obaveza

ZIVIA ABC Asthanga Weekend yoga - 75 min

petra studio084Ovaj sat je za kampanjce i za one koji nisu stigli na jogu tokom tjedna. Pa čak i ako je ovo jedini sat na koji stignete – u svakom pogledu činite puno za sebe. Doista – i jedan sat tjedno čini ogromnu razliku. Dinamičan, fluidan asthanga joga sat na kojem ćete se dobro oznojiti, rastegnuti, izbaciti radni tjedan iz sebe i odmorni zakoračiti u vikend.

ZIVIA Partner joga (priprema za zdravu trudnoću) - 60 min

partner joga podrška plodnostiProces ostajanja u drugom stanju uključuje dvoje. Zajedničko vježbanje joge povezuje partnere na neseksualan način, jača međusobno povjerenje i uklanja napetost stvarajući zdrave temelje za začetak novog života.

ZIVIA Individualni satovi

YF4M5042Prema dogovoru.

ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Kamaufova 14, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...