Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English

Zivia joga

zivia jogaJoga je drevna disciplina koja u sebi povezuje različite tradicije. Sanskrtska riječ joga ima više značenja, no najčešće opisuje sjedinjenje fizičkog tijela s umom i duhom, kako bi se dostigla unutrašnja ravnoteža i svijest o nevjerojatnim mogućnostima ljudskog bića. Joga nije samo fizička vježba za poboljšanje zdravlja, vitalnosti i fleksibilnosti. Ona daje načine “ispravnog življenja”, odnosno skup moralnih i praktičnih smjernica za uravnotežen, sretan i svjestan život. Joga se može definirati kao osobni put razvoja – stoga se svatko može baviti jogom, neovisno o svojoj vjeroispovjesti, vjerovanju ili životnim opredjeljenjima.

S obzirom da smo mali studio svaki sat prilagođavamo polaznicima te trenutnom stanju i energiji grupe.

 

ZIVIA Prenatal yoga (60 min)

Prenatal yoga satovi za trudnice sastoje se od niza posebno prilagođenih asana kako bi podržale trudnoću na fizičkom i psihičkom nivou.

U malim grupama, ograničenog broja polaznica s individulanim pristupom na ovim satovima osluškujemo vlastito tijelo i povezujemo s bebom koju nosimo. 

Uz disanje, na koje obraćamo posebnu pozornost, satovi prenatal yoge su spoj laganog, nježnog istezanja, yoga asana namijenjenih trudnicama te vizualizacije i opuštanja na kraju sata. 

Studije su utvrdile da prenatalna yoga:

 • Poboljšava san
 • Smanjuje stres i anksioznost
 • Povećava snagu, fleksibilnost i izdržljivost mišića potrebnih za porođaj
 • Smanjuje bolove u leđima, mučnine, sindrom karpalnog kanala, glavobolje i nedostatak daha
 • Smanjuje rizik prijevremenog poroda, visokog tlaka u trudnoći i zastoja rasta bebe u maternici

(izvor: mayoclinic.com)

Opširnije: Joga za trudnice.

ZIVIA Postnatal yoga (60 min)

Untitled design(32)Postnatal yoga satovi osmišljeni su da te podrže u postporođajnom oporavku, osnaže tijelo i pomognu mu u regeneraciji.

Posebno osmišljene asane, unutar male grupe osnažit će tvoje tijelo, otkloniti napetost iz područja ramena, lopatica, leđa, povećati fleksibilnost i pripremiti te za izazove majčinstva.

Ujedno su i odlična prilika, da predahneš na trenutak, uzmeš vrijeme i napraviš nešto samo za sebe.

Postnatal sat završava ugodnim vođenim opuštanjem.

Opširnije: Joga za trudnice.

ZIVIA Yoga za mame&bebe (60 min)

Zabavni, opušteni, nepredvidivi, ležerni satovi savršena su prilika da se povežeš s drugim mamama, odvojiš vrijeme za sebe i učiniš nešto za svoje tijelo, a sve zajedno sa svojom bebom.

Untitled design(34)Dinamični satovi za nove mame i njihove bebe pružaju priliku mamama da se brzo vrate u formu uz prisutnost beba bilo da bebe leže pored njih, pužu ili da mame vježbaju s bebama u nosiljkama.

Zahvaljujući malim grupama svaki sat je prilagođen sposobnostima mama i raspoloženju beba tog dana.

Sat na kojem se slobodno doji a i na kojem učiteljice nose najnemirnije bebe da mame mogu vježbati. 

Ovakvo vježbanje jača bliskost između mame i bebe te je ujedno izvrsna prilika za druženje s drugim mamama i bebama, razmjenu iskustava i znanja.

 

Opširnije: Joga za trudnice.

ZIVIA Partner joga (priprema za zdravu trudnoću) - 60 min

Proces ostajanja u drugom stanju uključuje dvoje. Zajedničko vježbanje joge povezuje partnere na neseksualan način, jača međusobno povjerenje i uklanja napetost stvarajući zdrave temelje za začetak novog života.

ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Antunovac 27, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...