Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English

Joga za plodnost

Joga blagotvorno utječe na reproduktivno zdravlje žena i muškaraca koji žele ostati u drugom stanju, s obzirom da, između ostalog, tonizira i jača mišiće koji podržavaju reproduktivne organe te poboljšava držanje kralježnice i kvalitetu disanja.

Joga za plodnostOmogućava bolju cirkulaciju, pa tako i u sakralnom i lumbalnom dijelu te u području zdjelice i organa koji su tu smješteni. Također, ženama koje uzimaju lijekove, pravilno disanje pomaže da se tijelo lakše riješi toksičnog djelovanja lijekova.

Na energetskom planu određene pozicije u jogi dodatno povećavaju protok energije kroz područje druge čakre gdje se nalaze reproduktivni organi. One pomažu ukloniti napetost u području maternice, jajnika i jajovoda kod žena te zdjeličnog područja kod muškaraca.

Osim toga, joga za plodnost pomaže uravnotežiti neuravnoteženu razinu hormona u tijelu, koja može biti jedan od uzroka neplodnosti.

Dok rigorozno vježbanje može značajno ugroziti plodnost, joga, kao blagi oblik vježbanja donosi samo dobrobiti.

SMANJENJE UTJECAJA STRESA NA TIJELO

Joga za plodnostStres može znatno utjecati na menstrualni ciklus kod žena te na proizvodnju spermija kod muškaraca. Emocionalne dobrobiti joge smanjuju stres i anksioznost povećavajući izglede za začeće. Joga pomaže tijelu nositi se sa stresom koji se neminovno pojavljuje kad žena ne uspijeva zatrudnjeti ili zadržati trudnoću. More emocija koje se tad pojavljuje, od beskrajne boli i tuge do osjećaja bespomoćnosti i ljutnje, donosi izrazito puno stresa koji na fizičkoj razini pridonosi slabljenju imuniteta te kreiranju negostoprimljive okoline za udomljavanje novog života. Zahvaljujući kombinaciji opuštajućih tehnika disanja i vježbama, tijelo se rješava toksina i negativnog utjecaja stresa na tijelo.

Kroz jogu upoznajemo naše tijelo na nov način – naše tijelo postaje nam saveznik i prijatelj, a ne netko tko nas izdaje, što mnoge žene često osjećaju nakon što uzastopno ne uspiju zanijeti.

JAČANJE PARTNERSTVA

Joga za plodnostProces ostajanja u drugom stanju uključuje dvoje – susret s neplodnošću često predstavlja golem pritisak za parove – pojavljuje se mnogo novih emocija, sumnji i nerijetko predbacivanja (svjesno ili nesvjesno) partneru nemogućnost začeća. Zajedničko vježbanje joge povezuje partnere na neseksualan način, jača međusobno povjerenje i uklanja napetost koju u ovom slučaju proces ostajanja u drugom stanju donosi.

INFORMACIJE, PITANJA I TERMINI

Za dodatna pitanja ili narudžbu termina slobodno nas kontaktirajte klikom na donji gumb.

kontakt

ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Antunovac 27, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...