Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English

6-tjedni program

JOGA, MEDITACIJA, VIZUALIZACIJA

zivia jogaJoga blagotvorno utječe na reproduktivno zdravlje žena koje žele ostati u drugom stanju, s obzirom da, između ostalog, tonizira i jača mišiće koji podržavaju reproduktivne organe te poboljšava držanje kralježnice i kvalitetu disanja. Omogućava bolju cirkulaciju, pa tako i u sakralnom i lumbalnom dijelu te u području zdjelice i organa koji su tu smješteni. Također, ženama koje uzimaju lijekove, pravilno disanje pomaže da se tijelo lakše riješi toksičnog djelovanja lijekova.

Na energetskom planu određene joga pozicije dodatno povećavaju protok energije kroz područje druge čakre gdje se nalaze reproduktivni organi. One pomažu ukloniti napetost u području maternice, jajnika i jajovoda kod žena te zdjeličnog područja kod muškaraca.

Osim toga, joga pomaže uravnotežiti neuravnoteženu razinu hormona u tijelu koja može biti jedan od uzroka neplodnosti.

Dok rigorozno vježbanje može značajno ugroziti plodnost, joga, kao blagi oblik vježbanja donosi samo dobrobiti.

Stres može znatno utjecati na menstrualni ciklus kod žena te na proizvodnju spermija kod muškaraca. Emocionalne dobrobiti joge smanjuju stres i anksioznost povećajvajući šanse za začeće. Joga pomaže tijelu nositi se sa stresom koji se neminovno pojavljuje kad žena ne uspijeva zatrudnijeti ili zadržati trudnoću. More emocija koje se tad pojavljuju od beskrajne boli i tuge do osjećaja bespomoćnosti i ljutnje donosi izrazito puno stresa koji na fizičkom nivou pridonose slabljenju imuniteta te kreiranju negostoprimljive okoline za udomljavanje novog života. Zahvaljujući kombinaciji opuštajućih tehnika disanja i vježbama – tijelo se rješava toksina i negativnog utjecaja stresa na tijelo.

Kroz jogu upoznajemo naše tijelo na nov način – naše tijelo nam postaje saveznik i prijatelj a ne netko tko nas izdaje, što mnoge žene često osjećaju nakon što uzastopno ne uspijevaju zanijeti.

PARTNER JOGA – JAČANJE PARTNERSTVA

partner jogaProces ostajanja u drugom stanju uključuje dvoje – susretanje s neplodnošću često stavlja ogroman pritisak na parove – pojavljuje se mnogo novih emocija, sumnji i nerijetko predbacivanja (svjesno ili nesvjesno) partneru nemogućnost začeća. Zajedničko vježbanje joge povezuje partnere na neseksualan način, jača međusobno povjerenje i uklanja napetost koju u ovom slučaju proces ostajanja u drugom stanju donosi.

FERTILE BODY METODA

heart-603214Fertile Body metoda je spoj hipnoterapije i drugih “body&mind” tehnika koje pomažu identificirati i razriješiti mentalne, emocionalne i tjelesne čimbenike koji utječu na plodnost te smanjiti negativne učinke neplodnosti.

S obzirom na to da je  čimbenika koji utječu na plodnost mnogo, integrirani pristup koji uključuje fizičke, mentalne i emocionalne komponente, može donijeti znatno bolje rezultate od konvencionlanih kao i pomoći da se lakše nosite s problemima neplodnosti. Osim što je jedan od najučinkovitijih alata koji pomažu umu da bude potpora tijelu u začeću i porođaju, hipnoterapija će pomoći i da se lakše nosite s iskustvom neplodnosti.

Problemi s plodnošću mogu nastati kada um i/ili tijelo izgube prirodno stanje ravnoteže. Ta neravnoteža može biti uzrokovana mentalnim, emocionalnim, duhovnim ili fizičkim čimbenicima, koji su međusobno povezani, a istovremeno može biti pod utjecajem unutarnjih i vanjskih čimbenika.

žena i maslačakFertile Body metoda koristi hipnoterapiju i druge “body&mind” tehnike čija je svrha prepoznati i razriješiti sve što može utjecati na plodnost, kao i osposobiti za lakše nošenje s neplodnošću. S obzirom da je svaka osoba jedinstvena, te da se okolnosti razlikuju, terapija je prilagođena svakoj osobi posebno ne bi li se postigao individualan željeni cilj.

Prirodno začeće

Hipnoterapija je jedno od najučinkovitijih načina za smanjenje stresa i povećanja osjećaja mira i opuštenosti. Uz to, ona pomaže vratiti pouzdanje u sebe i svoje tijelo. Pod hipnozom dobivamo uvid u svoju podsvijesti što nam omogućava da se riješimo onoga što eventualno postoji kao zapreka začeću i roditeljstvu.

Hipnoterapija može pomoći prirodnom začeću tako što umanjuje stres i vraća tijelo u stanje emocionalne, mentalne i fizičke ravnoteže i blagostanja.

IVF, ICSI i druge metode potpomognute oplodnje

Stanje hipnoze također olakšava i poboljšava učinke pozitivne vizualizacije. Ako ste pred početkom asistiranog plodnog ciklusa, hipnoterapija vam može pomoći da se osjećate mentalno, emocionalno i fizčki spremnima. Ona je vrlo moćan način da prevladamo strahove i fobije koje bi mogle utjecati na postupak, poput straha od neuspjeha oplodnje, injekcija ili porođaja…

Istraživanja pokazuju da tehnike relaksacije i vizualizacije za IVF povećavaju učinkovitost postupka, a hipnoza tijekom embrio transfera udvostručuje uspješnost postupka.

Hipnoterapija može pružiti potporu tijekom svakog stadija postupka te ujedno pruža priliku da naučite vrlo jednostavne tehnike koje možete prakticirati sami kao pomoć u nošenju s teškim i izazovnim trenutcima.

AKUPUNKTURA

akupunktura trudnicaČitav niz fizičkih i psihičkih faktora mogu uzrokovati probleme pri normalnom začeću. Od fizičkih problema kod žena najčešće je riječ o neredovitim menstruacijama, izostanku menstruacije, endometriozi, miomima maternice, izostanku ovulacije i hormonalnom disbalansu. Kod muškaraca se najčešće javlja problem loše kvalitete ili premale količine sjemena. Kod oba spola veliki problem našeg vremena je psihički stres te loša prehrana i manjak fizičke aktivnosti i, kao posljedica, slabljenje imunološkog sustava.

Akupunkturom se tretiraju sva prethodno navedena stanja te se postiže ravnoteža organizma pa često dolazi do spontanog začeća. U slučaju da se planira primjena umjetne oplodnje akupunktura se koristi prije primjene samog postupka kako bi se organizam za njega pripremio i kako bi na taj način potpomognuta oplodnja bila uspješnija.

URAVNOTEŽITE PREHRANU – POVEĆAJTE PLODNOST

hrana za plodnostUz stres i nezdrav način života, više od četvrtine parova ima problema sa začećem. Prehrana je osnovni element na kojem gradimo zdravlje. Zdrava i uravnotežena prehrana jedan je od uvjeta zdravog tijela i osigurava pravilno funkcioniranje organizma uz hormonalnu ravnotežu.

Pod uravnoteženom prehranom podrazumijevamo način prehrane koji osigurava svakoj stanica tijela idealnu količinu svih potrebnih hranjivih tvari kako bi se stvorila hormonalna ravnoteža.

Na uvodnom predavanju obradit ćemo najvažnije poveznice prehrane i začeća te saznati kako prehranom postići hormonalnu ravnotežu organizma i pospješiti plodnost i oplodnju.

Teme predavanja su slijedeće:

 • Važnost prehrane za hormonalni balans
 • Abeceda prehrane – što sve treba našem organizmu
 • Zdravlje reproduktivnih stanica – “stanična prehrana”
 • Oksidativni stres i njegove posljedice
 • Utjecaj tjelesne težine (TT – BF)
 • Vitaminsko – mineralni balans organizma

Nutricionistička obrada obuhvaća:

 • mjerenje vitaminsko – mineralnog statusa organizma
 • analiza tjelesne mase (TT-BF)
 • nutritivni upitnik – anamneza
 • analiza dobivenih parametara i individualne konzultacije
 • follow up – mjesečne kontrole

Izrada individualnog modela prehrane izrađuje se na zahtjev klijenta.

MASAŽA ZA PLODNOST

Masaža za plodnost je kompleksan oblik masaže koji uključuje više blagotvornih masažnih tehnika. Zahvaljujući sinergiji raznih istočnjačkih masažnih tehnika ova masaža, osim što pruža osjećaj duboke opuštenosti i mira, regulira proizvodnju hormona te poboljšava cirkulaciju osobito u predjelu zdjelice i leđa. Posebnim masažnim pokretima opuštaju se mišići i zglobovi, pročišćava se limfa te pomaže tijelu izbaciti toksine (uključujući i one nastale uslijed tretmana lijekovima). Masaža pomaže ukloniti posljedice stresa kako na fizičkom tako i na emotivnom i mentalnom nivou.

par i dijete podrška plodnostiSvaki par koji se suočava s neplodnošću je poseban i drugačiji kako po svojim fizičkim tako i psihičkim specifičnostima. Zbog toga Vam ovaj program ne može dati odgovore na pitanje kako će izgledati vaš put do trudnoće i kada će on završiti. Ono što vam možemo garantirati je da ćemo vam na tom putu znatno umanjiti stres te pružiti pomoć, znanje i podršku da učinite sve promjene koje su potrebne i koje su u Vašoj moći da bi povećali vjerovatnost začeća.

Istraživanja su pokazala da uključivanje u programe podrške tijelu i umu dok se prolazi proces potpomognute oplodnje povećava postotak začeća bez obzira na uzrok neplodnosti.

Cjenik

Po želji i potrebi možete se odlučiti za dodatne individualne satove joge, Fertile body method terapije, savjetovanja s liječnicom, masaže te individualan program prehrane. U tom slučaju popust od 20% vrijedi i na te dodatne usluge.

Veselimo se Vašem dolasku.

ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Antunovac 27, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...