Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English
 • ZIVIA ISKUSTVA
 • ZIVIA ISKUSTVA
 • ZIVIA ISKUSTVA

Iskustva

Default Avatar75
Iva
Kategorija:
Priprema za porod
18.12.2020.

Nekoliko puta sam počela pisati svoje iskustvo s radionice Priprema za porod i stala. Trebalo mi je više vremena nego sam očekivala da to iskustvo prenesem riječima, a i dalje mi je teško prenijeti što mi je radionica dala i koliko mi je značila. Ovu edukaciju pronašla sam i odabrala jer je bila ono što sam mislila da trebam - stručne predavačice, holistički pristup i puno, puno informacija. I bila je točno to, no zapravo sam dobila ono što nisam ni znala da tražim - toplinu i podršku koja se nastavila i poslije odslušanih predavanja. Nakon edukacije Trbušasti krug je bio vrijeme za otvorenu razmjenu iskustava i osjećaja te prilika za opuštanje i meditaciju, a kada je moj porod krenuo neočekivanim tijekom Kristina je bila uz mene i pružila mi podršku za koju ću joj teško moći ikad reći dovoljno veliko hvala. ❤️

Default Avatar75
Tea
Kategorija:
Priprema za porod
04.10.2019.

Radionice Pripreme za samopouzdan, svjestan i opušten porođaj i majčinstvo bile su upravo ono što mi je trebalo da se opustim i počnem gledati na svoju trudnoću i porod kao na nešto najprirodnije, najljepše i najuzbudljivije u životu. Naravno, nisu svi strahovi netragom nestali, ali uz podršku na tečaju, odgovore na sva moja "glupa" pitanja, meditacije i vizualizacije počela sam se osjećati baš dobro kao trudnica. Jako mi je bilo bitno znati sto više o samom porodu i babinju, i tu su radionice jako pomogle. Na kraju mogu reći da sam razvila "trudničko" samopouzdanje i osjećaj "ma mogu ja to" :).
Miran i friendly pristup trudnoći i porodu je ono što svakoj trudnici treba.

Default Avatar75
Maja
Kategorija:
Priprema za porod
04.10.2019.

Priprema za samopouzdan, svjestan i opušten porođaj i majčinstvo osnažila je moje prve korake prema majčinstvu i zato sam joj jako zahvalna. Kristinin blag i nenametljiv pristup i način na koji nam je prenosila informacije brzo su rasplinuli sve moje upitnike s kojima sam došla. Budući da su dio priprema bila i predavanja patronažne sestre i ginekologinje te susret s doulama, informacije koje su one podijelile s nama bile su uistinu dragocjene. Dobivši znanja iz različitih gledišta, iskustava i obrazovanja mogla sam plesti neku svoj priču i sigurnijim koracima kročiti prema porodu i svemu onome što je uslijedilo nakon. Vrlo koristan tečaj za svaku preporuku svima koji bez straha žele ući u porod i majčinstvo. Mene je osnažilo da u porod uđem potpuno spremna.

Default Avatar75
Ivana
Kategorija:
Priprema za porod
04.10.2019.

Priprema za samopouzdan, svjestan i opušten porođaj i majčinstvo kod Kristine nije bio samo tečaj u kojem se uče tehnike disanja i neke osnovne činjenice o porodu i babinju. Stvorila se jedna topla atmosfera u kojoj smo sve mi polaznice, ma koliko različite bile uspijele izraziti svoja razmišljanja, pozitivna ili negativna i postaviti najrazličitija pitanja- Kristina je na sve to strpljivo i vrlo iskreno odgovarala uzevši u obzir i naše različite osobnosti! Kristina je topla i empatična osoba koja mi je uspjela prenijeti svoju pozitivnu energiju pa sam nakon tečaja svaki tjedan sve do poroda odlazila na dozu pozitive na njenim "trbučastim krugovima". Trbušasti krug postao je neka vrsta "safe placea" i razlog što je ostatak trudnoće, porod i babinje prošlo na najbolji mogući način! Svakako bi preporučila Kristinu i njene radionice svim trudnicama jer me njeno bogato iskustvo naučilo i pripremilo kako porod i babinje učiniti pozitivnim i lijepim događajima i kao takvima osnažujućim i jedinstvenim za svaku buduću mamu.

Default Avatar75
Elena
Kategorija:
Priprema za porod
04.10.2019.

Sve će biti u redu, opusti se i uživaj u letu!

Dočekati porod (i kasnije majčinstvo) opušteno i bez straha, za mene kao trudnicu bilo je od neizmjernog značaja. Kroz druženja u na radionicama dobila sam novu perspektivu poroda (puno drugačiju od onih o kojima sam dotad slušala) i naučila puno više od same pripreme za taj čin. Najvažnije od svega, rekla bih, je - vjerovati svom tijelu. Elan mi je do zadnjeg dana davala i podrška malog kruga opuštenih trudnica, s Kristinom kao vođom plemena - naši dugi razgovori ispunjavali su me pozitivom i uveseljavali me iz tjedna u tjedan, a drago mi je što smo s izmjenom iskustava nastavile i dan danas.

Default Avatar75
Majana
Kategorija:
Priprema za porod
04.10.2019.

Trudnoća je za mene osobno bila jedno od ljepših perioda u životu, a pripreme su uvelike doprinijele tome.
U periodu od 9 mj, uz radost se često pojavljuju pitanja poput "kako ću ja to", "jesam li dovoljno spremna", određeni strahovi...ali kada bih ušetala u studio, smjestila se na strunjaču, ušuškala dekicom i pila svježe pripremljen čajić, osjetila bih se sigurnije, kao da nisam sama i svaki put otišla kući u oblaku spokoja.
Trbušasti krugovi su izvrsna zamisao da održati taj mir.
Smatram da bi bilo lijepo da svaka trudnica sebe nagradi ovakvim oblikom priprema, jer iskustvo je neprocjenjivo, informiranost velika, a mir nešto što je i mami i bebi jako potrebno.
Velika stvar je da ulaskom u majčinstvo, podrška od strane Kristine ne prestaje.
Kad god zapnem, savjeti i pomoć su tu.

Default Avatar75
Iva
Kategorija:
Priprema za porod
04.10.2019.

Jedno od prvih Kristininih pitanja bilo je “Zašto sam se odlučila na tečaj Pripreme za porod i majčinstvo?” i tad je moj odgovor bio sasvim jednostavan- da me netko objektivan provede kroz sve faze trudnoće i poroda jer nisam htjela čitati forume koji većinom bruje o problemima i negativnim iskustvima, a sama nisam bila u fazi da ću pročitati 100 knjiga o trudnoći/babinju/majčinstvu kako bih se pripremila (evo i sad s bebačicom od 3 mjeseca gledam ih kako stoje na polici :)) Jesam li dobila što sam očekivala? I puno više od toga! Da ne govorim o svoj teoriji i gostima predavačima koje smo tamo upoznali i slušali (jer sve to piše u programu :)) htjela bih svima vama koje se dvoumite trebate li ovo ili ne, i zašto bas ovaj tečaj, a ne neki drugi, reći kako sam ja to doživjela...
Od prvih čuđenja tipa -wtf i posteljica se mora poroditi!?; ili razmišljanja u svojoj glavi kad netko postavi pitanje “jooooj pa kak to ne znaš!” ; stavljanja bube u uho na temu doula na porodu, slaganja kockica u glavi da sam spremna na onakav porod kakav mora biti-bilo da je prirodan ili carski rez, bilo da je brz ili da traje saaaatima. Divna je ta neka energija na radionicama, a i kasnije na trbušastim krugovima... Sve u istom “problemu”, a opet za sve ima rješenja :) Hvala Kristini, patronaznoj sestri Aniti, doktorici Ulli i douli Sanji na svoj podršci tijekom tečaja, poroda, a OSOBITO u prvim tjednima s bebom i svim izazovima koji oni donose.
I dalje sam na putu u nepoznato, ali znam da imam njihovu podršku kad zatreba i mjesecima kasnije!“

Default Avatar75
Vlatka
Kategorija:
Priprema za porod
14.03.2019.

Radionice Ciklusa pripreme za porođaj i majčinstvo uljepšale su mi trudnoću i preporučila bih ih svakoj trudnici i njenom partneru :)
Trudnoća je za mene bila putovanje na kojem sam se pokušala naviknuti na to da uz sve što jesam postajem i mama maloj bebici koja će se roditi na kraju tog putovanja.
Bez obzira na beskrajne sadržaje na internetu, knjige, priručnike, blogove, forume, tražila sam radionicu u manjoj grupi koja će se fokusirati na ono pozitivno vezano uz trudnoću, porod i razdoblje nakon poroda, uz ljudski, prijateljski i smiren pristup ispunjen iskrenom podrškom i upravo to sam dobila.
Osim praktičnih savjeta i puno informacija vezanih za trudnoću, porođaj i babinje, na radionicama smo učili tehnike vizualizacije, disanja, opuštanja i fokusiranja koji pomažu u trudnoći, prilikom poroda i nakon poroda. Disanje mi je jako puno pomoglo tijekom poroda, a koristim ga i dalje u situacijama kad mi treba opuštanje.
Radionice su mi pomogle prepoznati svoje strahove, dobiti informacije pomoću kojih sam se osjećala sigurnije u sebe, pomogle su mi opustiti se i uživati u trudnoći, a vjerujem da su mi mnoge informacije dobivene na radionicama pomogle u tome da imam lijep porod, koji će mi zauvijek ostati u sjećanju kao jedno posebno i lijepo iskustvo i dokaz za što su moje tijelo i um sposobni ako im se prepustim.
Vjerujem da je to sve zajedno pozitivno utjecalo i na bebicu.
Jedna od najvrednijih "stvari" koje nosim sa sobom s radionicama je podrška; osjećala sam se prihvaćeno, nitko mi nije nametao svoje mišljenje, osjećala sam se slobodno reći i pitati što god bez nekakvog osjećaja nelagode.
Na radionicama sam upoznala mnogo divnih, snažnih žena od kojih mi je svaka na svoj način uljepšala cjelokupno iskustvo, a vjerujem da ćemo trudnice, odnosno sada mame iz moje grupe zauvijek ostati time povezane.
Od srca preporučujem ove radionice pod Kristininim vodstvom, i predlažem trudnicama da na radionice odu što ranije u trudnoći, da imaju više vremena za uživanje :)

Default Avatar75
Tihana
Kategorija:
Priprema za porod
14.03.2019.

Kažu da majka svoje dijete nosi u sebi devet mjeseci, u naručju tri godine, a u svom srcu do kraja života.
Rođenje malenog „klupka ljubavi“ za mene je svakako bilo jedan od najemotivnijih i najuzbudljivijih događaja u životu, no trudnoća – put koji je tome prethodio bio je, kao i svakoj drugoj majci koja očekuje prvo dijete, posut nepoznanicama.
Ne znam koji je za to razlog, no često puta mi ljudi imamo potrebu ispričati, ponekad i na silu podijeliti, a često i preuveličati sva svoja (a bome i tuđa) loša iskustva, dok ona dobra, draga, pozitivna najčešće ostaju skrivena u našim srcima. Vjerujem da je tako i sa trudnoćom i porodom jer sam od prvih dana kada sam razglasila divnu vijest sa svih strana bila obasuta pričama o mučninama, vrtoglavicama i raznim, često puno strašnijim trudničkim tegobama, a malo koja prijateljica me poštedjela detaljnog opisa svojeg užasno bolnog poroda.
Moram priznati da sam do sada u životu imala sreće ili bolje rečeno anđela čuvara…nikada nisam bila u bolnici, nisam ništa slomila niti bila na operaciji (čak ni zuba ) tako da su moja očekivanja porođajnih bolova bila poprilično labava i sa ničim usporediva. Naravno, kao i svaka druga trudnica, i ja sam u sebi nosila strahove, kako od bolova, tako i od raznih situacija koje sve možemo strpati u kategoriju „što ako nešto pođe po zlu“. Što ako moje tijelo neće uspjeti? Što ako nisam psihički dovoljno jaka? Da li sam spremna biti majka i da li ću svoju novu cjeloživotnu ulogu znati odigrati?
Nažalost, dok sam bila u četvrtom mjesecu trudnoće dogodilo se nešto što me dodatno poljujalo -iznenada mi je preminuo otac. Bili smo izuzetno bliski, uvijek sam bila njegova princeza koju je nosio kao kap vode na dlanu. S jedne strane njegov odlazak je ostavio ogromnu prazninu u mojem srcu, ali sa druge strane beskrajno sam mu zahvalna jer me naučio što znači voljeti, poštivati i kroz život usmjeravati svoje dijete. Ljubav koju je meni pružio zaista je bila beskonačna, a sigurna sam da bi istu takvu ljubav osjećao i prema svojem dugo željenom unuku da ga je upoznao.
No kako to obično u životu biva, sve važne stvari se dogode potpuno neočekivano i sa razlogom koji nam nije odmah vidljiv, pa sam tako ja upoznala jednu divnu, pozitivnu trudnicu, punu dobre vibre unatoč komplikacijama u trudnoći. Odmah smo „kliknule“, a naravno tema za razgovor nije nedostajalo.
Moja nova prijateljica, koja je kao i ja čekala svoje prvo dijete, sa velikim mi je entuzijazmom pričala o radionici „Ciklus pripreme za svjestan, samopouzdan i opušten porođaj i majčinstvo“ koju je nedavno upisala, a njezini pozitivni dojmovi i super korisne informacije na mene su djelovali „zarazno“. Naravno upisala sam se i ja na radionicu i moram reći da je to bila najpametniji potez koji sam napravila u cijeloj trudnoći 😊
Toliko divnih ljudi i pozitivne energije na jednom mjestu gotovo je nemoguće naći, a nekoga tko svoj posao voli kao Kristina moram priznati da još nisam upoznala. Sa velikim sam nestrpljenjem očekivala svako naše novo druženje, a moji strahovi, dileme i kočnice nestajali su jedan za drugim. Cijela radionica izuzetno je pametno osmišljena, a kao najkorisnije zaista ne znam što bih izdvojila - od medicinskog znanja o fazama poroda, hormonalnim i drugim promjenama koje se događaju u našem tijelu, preko tehničkih informacija o njezi novorođenčeta kao i o vlastitoj njezi i brzom postporođajnom oporavku, do svih onih finesa koje se ne mogu naći niti u jednoj knjizi niti na internetu, već ih podijeliti može samo druga žena koja je prošla kroz trudnoću, porod i babinje, i reći ću, uživala u tome.
Iako se nikad nisam bavila meditacijom, moram priznati da je vizualizacija poroda koju smo radili na radionici bila za mene nešto fantastično. Iskreno vjerujem da je psiha „prokleta stvar“ i da si sa svojim emocijama, njihovim gušenjem ili oslobađanjem zaista možemo puno odmoći odnosno pomoći u životu. Moja „mantra“ postala je pozitivan stav prema porodu, bolnici, liječničkom osoblju i svemu što me u rodilištu očekuje. Spoznala sam svoje tijelo na način da mu vjerujem da će svoj posao odraditi na najbolji mogući način i svoje povjerenje usmjerila u uvjerenje da će i liječnici i babica odraditi svoj dio kako oni najbolje mogu. Način na koji nas je Kristina vodila kroz radionicu dao mi je dodatno samopouzdanje, osjećaj sigurnosti i spremnosti. Po prvi put u životu, ziheraša u meni potisnula je spontanost i uvjerenje da će sve biti super jer sam se napokon osjećala psihički i fizički spremna.
I zaista je tako i bilo, sva moja očekivanja su se ispunila. Porod je prošao u najboljem mogućem redu, kompletno bolničko osoblje bilo je divno i zaista su na najbolji mogući način našeg malog anđela Frana doveli na ovaj svijet. Podrška, nježnost i ljubaznost koje sam dobila od njih u rađaoni su neprocijenjivi.
I kao što je Kristina često na radionici naglašavala: „Svatko od nas ima svoje iskustvo poroda“, moje je zaista bilo odlično i vjerujem da je priprema i sve što sam na radionici naučila izuzetno zaslužno za to.
Zahvalna sam jer je Fran izabrao upravo mene za svoju mamu i trudimo se iz dana u dan naučiti nešto novo jedan o drugome. Ovo je iskustvo koje ne bih mijenjala ni za što na svijetu!

Default Avatar75
Sanja
Kategorija:
Priprema za porod
14.03.2019.

Radionica samopouzdanog i opuštenog rađanja me prije svega opustila. Razdoblje trudnoće meni je bilo jedno od najljepših razdoblja u životu. Ipak, povremeno se javljao strah od poroda, strah od nepoznatog...Budući da svi čujemo barem jednu strašnu priču o porodu, teško je ne brinuti se hoćemo li i mi imati slično negativno iskustvo. Upravo mi je u tome pomogla ova radionica - Kristina nas je provela kroz svaki korak poroda. Od ulaska u bolnicu do odlaska doma s bebom. Doktorica Marton i sestra Anita dale su sve informacije oko same trudnoće i oko brige o djetetu nakon dolaska kući. Takve konkretne i detaljne informacije mnogo su mi olakšale iščekivanje poroda. Druženje s drugim trudnicama na radionici me veselilo i bilo je lijepo podijeliti iskustva. Sam porod nakon ove radionice ipak je bio lakši i bila sam spremna na sve što me čekalo. Sretna sam da mogu reći da je porod bio relativno brz i lagan. Znala sam koja su moja prava te što mogu ili ne mogu tražiti od bolničkog osoblja. Veliko hvala Kristini! Toplo preporučam svim budućik majkama!

1 2 ... 12 Naprijed

upišite vaše iskustvo

Iskustvo možete napisati anonimno. Email adresa služi samo za mogućnost kontakta i neće biti prikazana. Zivia studio Vam se unaprijed zahvaljuje.

54 + 3 =
ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Kamaufova 14, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...