Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English
 • ZIVIA ISKUSTVA
 • ZIVIA ISKUSTVA
 • ZIVIA ISKUSTVA

Iskustva

Default Avatar75
Ana
Kategorija:
Priprema za porod
03.12.2022.

Iskustvo pohadjanje Ciklusa radionica Pripreme za samopouzdan, svjestan i opušten porođaj i majčinstvo nadmašilo je moja očekivanja i zaista mi omogući sveobuhvatnu pripremu za sve što je bilo pred nama. Savjeti i podrška Kristine kao voditeljice te ostale polaznice radionice, osnažili su me pri donošenju važnih odluka vezano kako za porod tako i za prve dane majčinstva. Način kako nas je Kristina vodila kroz sve ključne stvari koje se dogadjaju u nama i oko nas u tim važnim životnim trenucima, omogućio mi je da kroz sve te izazove prolazim upoznata i spremna na njih te i u miru sa sobom i svojim odlukama, što je od neizmjerne vrijednosti. Tako sam mogla i uživati u tim prvim danima majčinstva, koji su već sami po sebi izazovni kako fizički tako i emocionalni i psihički.
Takodjer, radionica je pomogla i suprugu da se pripremi kako bi nas mogao podržati upravo na onaj način koji nam je potreban.
Dok je iskustvo grupe, osim dodatne podrške, pružilo i osjećaj pripadanja zajednicu u kojoj uvijek imamo s kime podijeliti svoja osjećanje i upitati za savjet.
Zahvalna sam što sam imala prilike upoznati osobu poput Kristine, koja je postala jedna od najvažnijih mentorica u mojem životu i omogućiti sebi i svojoj obitelji najbolju moguću pripremu za porod i majčinstvo.
I dan danas upravo zbog takve podrške dio sam zajednice Mamin krug, koji vodi Kristina i koji pomaže u daljnim izazovima majčinstva.

Default Avatar75
Jelena
Kategorija:
Priprema za porod
01.12.2022.

Na radionicu sam se prijavila s idejom da će mi omogućiti da steknem osjećaj kontrole nad zadnjim stadijem trudnoće, a onda i nad samim porodom. Iz današnje perspektive majke skoro dvomjesečnog djeteta vidim koliko je taj način razmišljanja bio pogrešan. Ne samo da se moja trudnoća privela kraju puno ranije nego sam ja to očekivala već je i porod morao biti sasvim drukčiji od zamišljenoga i priželjkivanoga. I upravo sam zbog svega toga presretna što sam sudjelovala na radionici jer sam se sa svim tim nepredviđenim situacijama suočila daleko smirenija, osvještenija i opremljenija znanjima i informacijama o svemu što prethodi porodu, o porodu samome i o onome što slijedi nakon poroda, kakav god on bio.
Također želim naglasiti važnost povezivanja i razmjene iskustava, mišljenja i dvojbi s drugim sudionicama radionice koje postaju jedna važna podrška u cijelom tom jedinstvenom i za ženu transformirajućem procesu.
Ukratko, radionicu smatram izvrsnom i nevjerojatno korisnom za svaku trudnicu koja u svojem porodu i svemu što mu prethodi i slijedi želi uživati i biti svjestan, osviješten i informiran sudionik.
Hvala što ste mi omogućili taj privilegij!

Jelena C.

Default Avatar75
Mateja
Kategorija:
Priprema za porod
01.12.2022.

Priprema za porod s Kristinom je bilo izuzetno bitno iskustvo za mene, moju trudnoću i tijek poroda, a možda je još najviše značilo mom suprugu. I prije nego sam ostala trudna, izrazio je želju da bude prisutan na porodu. Iako me to oduševilo, znala sam da će biti potrebna dobra priprema jer njegovo znanje o porodu je bilo takvo da je mislio da su trudovi kad je beba jako aktivna u trbuhu 😀
U potrazi za adekvatnim tečajem, naišla sam na ovaj Kristinin i kad sam pročitala pristup koji ima, te da partneri sudjeluju, znala sam da sam našla pravi. Po završetku savršeno je baratao pojmovima epiziotomija, položaj na zadak, drip i slično. Zahvaljujući radionici bio je upravo onakva podrška na porodu kakva mi je trebala.
Što se tiče mene, radionice su mi dale jako puno informacija, osnažile me kao ženu i pripremile ne samo za porod, već da mi i trudnoća protekne samopouzdano, a postpartum u miru.
Preporučila bih radionice svima koje žele pristupiti ovom divnom, ali izazovnom periodu na drugačiji način s fokusom na unutarnji svijet nas samih ❤️

Default Avatar75
Monika
Kategorija:
Priprema za porod
17.11.2022.

Željela bi podijeliti svoje iskustvo za Ciklus radionica za samopouzdan , svjestan i opušten porod i majčinstvo. Nikada nisam upoznala takvu osobu kao što je Kristina i njezin tim ♥️. Tolika predanost toliko truda toliko ljubavi i razumijevanja za svako pitanje za svaki problem. Toliko informacija za svaki dio trudnoće , babinja, majčinstva . Ako ste mislili da znate sve i da ste informirani tek kad prođete njezin Ciklus radionica shvatite koliko zapravo možete naučiti i koja prava sve imate. Ovo nije jedna od onih radionica gdje će vam samo "izrecitirati" svoje, ovdje vas slušaju i dobijete odgovore na sva vaša pitanja, podršku i nakon radionica . Svakoj ženi bi to preporučila jer nakon radionice sam se osjećala sigurnije jer sam bila upoznata sa svim stranama trudnoće,poroda,babinja, dojenja. I uvijek su vam svi dostupni za sva pitanja pomoć i podršku. Još jednom veliko Hvala Kristina na svemu.

Default Avatar75
Natalija Š.
Kategorija:
Priprema za porod
06.11.2022.

Za pripreme za samopouzdan, svjestan i opušten porođaj čula sam nekoliko godina prije nego sam ostala trudna. Već u tom trenutku prošla mi je misao ajme što bi bilo lijepo pohađati ovaj tečaj kada budem trudna. U trudnoći sam se dakako prisjetila tog trenutka i potražila na webu Kristinin kontakt. Telefonski sam kontaktirala da se raspitam od čega se sastoje radionice i već pri tom inicijalnom kontakti Kristinina toplina, smirenost i neka posebna magična energija dali su mi sigurnost da sam na pravom mjestu. Tijekom programa prošli smo detaljno teme pripreme za porod, što očekivati od poroda te period babinja. Ovako napisano to zvuči kao nešto što se može pročitati u mnogim knjigama. Navedeno je samo djelomično točno jer neke informacije se doista mogu dobiti u knjigama ili kroz iskustva prijateljica / ženskih članova obitelji koji su prošli porod. No glavni aspekti koje sam dobila na pripremama a nisam imala prilike drugdje dobiti je da smo kroz program dublje uronili u svoje eventulane strahove, dublje uronili u svoja uvjerenja / očekivanja od poroda i radili na tome tako da sam ja osobno porod dočekala i prošla kao nevjerojatno ugodno, sigurno i lijepo iskustvo. Možda bih i bez priprema tako prošla porod, no sigurna sam da su me pripreme osnažile na način da sam “u glavi” i “u tijelu” bila spremna potpuno se prepustiti – a to mi se pokazalo ključnim za tako lijepo iskustvo poroda.
Važnim mi se pokazalo na pripremama i velik naglasak na sam period babinja – period koji je neusporediv s ičim drugim a koji je emotivno izrazito jak. Kroz pripreme sam dobila da mi je svaka tjelesna senzacija, osjećaj, stanje, košmar koji su mi se javili tijekom babinja bili na neki način poznati te sam zbog toga i kroz babinje prošla lako.
Kristina nam je tijekom priprema spominjala više puta snagu grupe - nas nekoliko žena koje smo zajedno pohađale pripreme. Iako mi se to tada činilo pretjerivanjem od strane Kristine, tek nakon poroda uvidjela sam o čemu se radi. Osjećaj da u bilo koje doba dana ili noći mogu poslati poruku ili nazvati nekoga iz svoje grupe priprema za porod, pitati za iskustvo, savjet što učini u nekom trenutku (s npr dojkama koje su krvave ili pak koju poziciju za dojenje odabrati, ili pak s čime tretirati dojke i sl) ili jednostavno nekome iz grupe opisati kako se trenutno osjećam je neprocjenjivo. Taj osjećaj da netko u tom istom trenutku prolazi isto što i ti, što je i nevjerojatno lijepo ali istovremeno nevjerojatno teško – i da možeš u bilo koje doba noći s nekim podijeliti koliko ti je teško i da ta osoba to razumije jer upravo u tom trenutku isto to prolazi dalo mi je nevjerojatnu snagu i olakšanje.
Stoga bih pripreme za samopouzdan, svjestan i opušten porođaj preporučila svakoj ženi koja prvi puta treba roditi jer time kao da postaješ dio ženskog plemena koji te istovremeno i podržava i osnažuje i namiruje i umiruje.

Natalija Š.

Default Avatar75
S.G.
Kategorija:
Priprema za porod
21.10.2022.

Jako sam sretna sto sam sudjelovala u ciklusu ovih radionica.
Pruzile su mi samopouzdanje koje mi je nedostajalo da shvatim i odlucim kakav porod zelim i koji je pravi izbor za mene. Kristinin blagi, ali iskren i direktan pristup je tocno ono sto mi je trebalo, a i bilo je lijepo znati da imam “joker zovi” u slucaju bilo kakve nepredvidive ili stresne situacije. Takodjer, radionica s partnerima te gostujuca predavanja su bila jako korisna i ugodna. Gosca radionice Anita Struski mi se toliko svidjela da sam je odabrala za nasu patronaznu sestru i to je bio pun pogodak; Anita je bila nemjerljiva podrska i meni i mom muzu u prvim tjednima roditeljstva, uvijek dostupna i uvijek puna razumijevanja.

Iako moj put do trudnoce nije bio nimalo lak, uz pomoc ove radionice, moj porod je bio jedno predivno iskustvo kojeg se prisjecam s punim srcem i osmijehom na licu. S tom energijom zakoracila sam u izazovan period postpartuma, svjesna i spremna.
Hvala ti Kristina na svemu❤️ Presretna sam da sam se ukljucila u radionicu, kao i u grupu Mamin krug, “pleme” koji mi daje toliko korisne informacije, a jos vaznije, vjetar u ledja i osjecaj pripadnosti sa zenama u slicnim situacijama, koji nam je svima, kao friskim mamama, toliko potreban. ❤️

Default Avatar75
Josipa
Kategorija:
Priprema za porod
20.10.2022.

Upisala sam Pripremu za samopouzdan, svjestan porođaj i majčinstvo prvenstveno zato što nisam znala odakle krenuti od šume informacija i dezinformacija na internetu i forumima.
Htjela sam da mi netko stručno i sažeto prenese najvažnije informacije vezane za porod i period babinja. Uz to, bilo mi je važno da to nisu samo "tehnikalije", već da bude cjeloviti pristup osobi i porodu.
I to sam stvarno dobila.
Od samih tehničkih informacija, emocionalne podrške, prostora da tražim savjet za svoju situaciju, psihološke pripreme, aktualnog stanja u bolnicama...
Čak su doktori bili iznenađeni koliko sam bila upućena u sve procedure.
Osjećala sam se toliko spremnom i sigurnom da sam porodu pristupila vrlo opušteno s punim povjerenjem u svoje tijelo i bebu.
Kristina radi ovo s toliko ljubavi da je osigurala i podršku nakon samog tečaja u obliku grupa s drugim trudnicama/mamama, gdje je bilo koja od nas mogla dobiti podršku, ohrabranje ili podijeliti svoje iskustvo.
Nisam se pokajala što sam investirala u sebe na ovaj način!

Default Avatar75
Đina
Kategorija:
Priprema za porod
20.10.2022.

Iako sam silno željela dijete, istovremeno sam podsvjesno odgađala majčinstvo, između ostalog zbog puno loših porođajnih priča koje su me okruživale.

Nakon što sam ostala trudna sjetila sam se kako sam na jednom tečaju o ženskom reproduktivnom zdravlju čula za Zivia studio te im se odlučila javiti.

Tečaj me oduševio iz više razloga - na tečaju se prolaze sve teme koje su bitne jednoj trudnici kako bi se opustila i pripremila za sami porod i majčinstvo, od praktičnih stvari poput toga koju bolnicu i zašto izabrati, što ponijeti u rađaonu i prostor babinjača, što i kako se pripremiti doma za prve dane s bebom do stručnih savjeta i pojašnjenja što se događa s tijelom tijekom i nakon poroda, medicinskih intervencija tijekom poroda, savjeta vezanih za brigu o sebi i bebi i sl. a super je i što sve to pratiš iz topline vlastitog doma.

Tečaj mi je pomogao ne samo zato jer sam na jednom mjestu dobila sve potrebne informacije već i zbog svog holističkog pristupa. Mentalno me osnažio i ohrabrio za porod, vratio povjerenje u tijelo i prirodu samog rađanja, naučio koristiti alate za opuštanje i tehnike disanja.
Porod mi je zbog svega toga protekao bez panike, znala sam što mogu očekivati i kako se s tim nositi, a mojem partneru je zahvaljujući uključivanju u jednu od radionica neizmjerno drago što je i on bio ohrabren biti sa mnom u tom čarobnom trenutku dolaska našeg djeteta na svijet.

Cijeli ciklus radionica bio mi je jedno transformirajuće iskustvo davanja povjerenja i otvaranja, učenja i otpuštanja briga i strahova.

Kristina hvala ti na pristupu punom ljubavi i brige za svakog sudionika i što si okupila zajednicu žena stvorivši toplu i podržavajuću okolinu koja traje i dalje nakon završetka tečaja.

Default Avatar75
Iva
Kategorija:
Priprema za porod
18.10.2022.

Jedan on najboljih poklona i usluga koje sam učinila sama sebi tijekom trudnoće bilo je upisati Ciklus radionica Pripreme za samopouzdan, svjestan i opušten porođaj i majčinstvo. Radionice sam upisala s ciljem da se što bolje pripremim za porod, no dobila sam znatno više. Uz Kristinu dobila sam podršku, toplo i sigurno okruženje male grupe budućih mama, mnoštvo korisnih informacija, vrijeme za postaviti sva moguća pitanja te riješiti se strahova. Radionice sam završila sa samopouzdanjem, pozitivnim stavom i sigurnošću koje prije nisam osjećala. Kroz radionice naučila sam i tehnike disanja, opuštanja, i vizualizacije koje su mi pomogle u porodu, ali i kasnije u prvim danima s bebom. Za tečaj, Kristinu i suradnike, imam samo riječi hvale, te ovaj ciklus radionica preporučila bih svakoj budućoj mami koja želi napraviti nešto za sebe i osigurati da porod bude jedno lijepo iskustvo za pamćenje.

Default Avatar75
Rajana
Kategorija:
Priprema za porod
17.10.2022.

Priprema za opušten porod kod Kristine nije samo tečaj. Naravno, zahvalna sam na svim informacijama koje sam tamo dobila, do kojih vjerojatno sama nikad ne bi došla, i na tome što sam u porod ušla puno svjesnije i opuštenije nego što sam to mogla i zamisliti, no ono najvažnije što sam od ovdje dobila je stvaranje prekrasnog kruga podrške koji živi puno duže od samog tečaja. Evo i sada, 3 mjeseca nakon poroda, naša grupica s tečaja mi znači najviše na svijetu. Ova skupina mama koje su sve rodile otprilike u isto vrijeme i koje prolaze otprilike ista iskustva kao i ja mi svakodnevno uveseljava život i pomaže oko jako puno nedoumica i nesigurnosti, a nerijetko nam se i Kristina pridruži sa raznim savjetima i porukama podrške. Dakle, tečaj ne bih samo preporučila, nego bih rekla da je obavezan za sve buduće majke koje žele dobiti prave informacije o porodu i postpartumu i postati dio prekrasnog kruga žena u kojem se osjećaš podržano i sigurno

1 2 ... 18 Naprijed

upišite vaše iskustvo

Iskustvo možete napisati anonimno. Email adresa služi samo za mogućnost kontakta i neće biti prikazana. Zivia studio Vam se unaprijed zahvaljuje.

67 + 6 =
ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Antunovac 27, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...