Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English
 • ZIVIA ISKUSTVA
 • ZIVIA ISKUSTVA
 • ZIVIA ISKUSTVA

Iskustva

Default Avatar75
Tena
Kategorija:
Priprema za porod
23.08.2022.

Prošla su već 4 i pol mjeseca od mog poroda i tek sada mogu u miru sagledati sve što sam proživjela. Kad sam ostala trudna (a dugo sam to željela) nisam znala gotovo ništa o trudnoći i porodu, ali sve me zanimalo, baš sam bila štreberica (što inače nikako nisam). U trudnoći sam vježbala yogu preko Zivie, tako sam saznala za tečaj, kojem sam se priključila bez puno očekivanja. Znala sam da ću naučiti puno činjenica vezanih za svoje tadašnje (drugo) stanje i nadala sam se malo alternativnijem pristupu. Sve je tako i bilo, ali dobila sam puno, puno više. Dijeljenje iskustva s drugim trudnicama, predavanja stručnjaka, literatura, afirmacije, meditacije…sve to mi je pomoglo da se opustim, da otpustim i da spremna dočekam porod, bez straha i panike. Moj porod je bio prekrasan, iako je bio sve ono što nisam željela i iz toga sam puno naučila. Kad gledam iz ove perspektive, tek sad vidim benefite uključivanja u ovu zajednicu, jer ona upravo to i jest – zajednica žena koje prolaze kroz iskustvo trudnoće, poroda, babinja i dalje podizanja naših mladunaca 😊 Nakon poroda sam iz Trbušastog prešla u Majčin krug u kojem svakodnevno razmjenjujem iskustva i informacije s drugim mamama, smijemo se, plačemo, dijelimo fotke i mogu reći da se polako razvijaju nova prijateljstva, jer nikog drugog ne možeš toliko “daviti” s problemima i dilemama vezanima za bebu, kao mame koje upravo kroz isto prolaze. Baš sam sretna što sam dio cijele ove priče, nisam pojma imala što me čeka (baš kao i s majčinstvom) 😊 Tena

Default Avatar75
Sofija
Kategorija:
Priprema za porod
30.07.2022.

U zelji da se sto bolje pripremim za porod i babinje u toliko iscekivanoj trudnoci naisla sam na info o programu pripreme Zivie.
Razliicite price i iskustva prijateljica uvjerile su me da je informiranost izuzetno vazna i upravo sam to trazila od pripreme, sto vise informacija za sto vecu mogucnost svjesnog odabira.
Nakon iskustva radionica i naposljetku i poroda i babinja mogu reci da je program vise no ispunio ocekivanja. Osim puno korisnih informacija i osvjestavanja nekih tema i detalja o kojima ranije nisam ni razmisljala, program je donio i mnogo emocionalne i psiholoske podrske.
Kristina kao i zene s kojima sam polazila radionice kao i druge gostujuce predavacice bile su pravi melem buducoj mami zeljnoj da napravi najbolje za sebe i svoje dijete.
Puno je bilo vaznih lekcija, ali mozda najvaznija meni jest ona da je vazno znati da si ucinila najbolje sto si mogla i da ne mozes uvijek na sve utjecati. Prihvacanje i osvjestavanje bili su mi light motivi.
Jos uvijek smo u kontaktu i nakon radionica, sto nastavlja lijepu podrzavajucu pricu i kada bebice dodju na svijet i kada je podrska mozda jos i vaznija.
Zahvalna sam Kristini kao i svim dragim zenama s kojima sam dijelila strahove i dileme u tako posebnom i osjetljivom razdoblju zivota.
Toplo preporucam

Sofija Budimlija

Default Avatar75
Vanda
Kategorija:
Priprema za porod
28.07.2022.

Živeći u inozemstvu osjećala sam se uskraćenom za mogućnost sudjelovanja na prenatalnom tečaju, stoga kada mi je prijateljica poslala link o ciklusu radionica Pripreme za porod koji je još i online odmah sam se prijavila za sudjelovanje.
Iako sam pročitala detaljno o čemu se radi i što će biti pokriveno radionicama, zapravo nisam ni slutila koliko će mi sudjelovanje na radionicama promijeniti pogled na trudnoću, porod i majčinstvo. Do prve radionice moje znanje o trudnoći i porodu uključivalo je tuđa štura iskustva koja su uglavnom imala neku problematiku, a o majčinstvu sam većinom dobivala komentare kako se neću naspavati i da će mi biti teško. Sve skupa ne baš ohrabrujuće za prvorotkinju.

Kristina, njen pristup i koncept radionica su mi promijenili perspektivu o svemu. Ne samo da sam kroz radionice dobila znanje o fizičkoj promjeni kroz koju prolazim u trudnoći i koju ću proći kroz porod i majčinstvo, koje je bilo upotpunjeno predavanjem dr. Ulle Marton, već sam dobila uvid u one manje očite promjene, emotivne i psihološke a podjednako važne. Dio babinja i ulaska u majčinstvo nam je kroz praktične primjere i savjete približila patronažna sestra što se pokazalo od velike pomoći sad kad se i sama nalazim u tom razdoblju.

Kristina nam je prije svega ukazala kroz koje magično iskustvo kao žene prolazimo, naučila nas da budemo nježne prema sebi i vjerujemo u sebe kroz meditaciju i vizualizacije.

Koristila sam meditaciju i vizualizaciju do kraja trudnoće u trenucima kada bi me preplavile emocije i kada mi je bilo potrebno opuštanje i otpuštanje kontrole. Meditacija i Vizualizacija su mi se pokazali kao iznimno korisni alati koji su mi uvijek dostupni kad god mi trebaju, tako da sam na sam dan poroda vizualizaciju koristila kao mentalnu pripremu za porod carskim rezom, pa čak i tijekom samog poroda.

Također tijekom ciklusa radionica imala sam priliku upoznati druge divne žene koje su postale moj krug potpore za koji nisam ni sanjala da mogu imati dok živim u inozemstvu. Dijeljenje briga, iskustava i savjeta u toj maloj grupi svaki tjedan koji je uvijek završavao opuštanjem pod Kristinim vodstvom je bilo neprocijenjivo.

Po završetku radionica osjećala sam se osnaženo, opušteno i spremnom za sve sto me čeka u porodu i početku majčinstva.

Zaista ne mogu zamisiti bolju pripremu za porod niti bolji uvod u majčinstvo i preporučila bi svakoj ženi sudjelovanje na ovom ciklusu radionica.

Vanda

Default Avatar75
Nikolina
Kategorija:
Priprema za porod
18.07.2022.

Trudnički tečaj sam upisala kako bi mi netko (Kristina) rekao da nisam toliko luda. Najiskrenije i najozbiljnije.
Prolazimo kroz svakakve situacije i doživljavamo ih različito, no u ovom razdoblju smo osjetljive i 'omeđene' iskustvima žena oko nas.
U redu je ne prepoznati se u nekima od njih, to spoznati i nastaviti tražiti sebe.
Zivia mi je pomogla da svoju snagu nastavim crpiti iz svoje jezgre.
U trudnoći sam dala sav prostor svome tijelu i svojoj bebi. Naučila sam pustiti strah od nepoznatog jer ako moja beba zna što treba raditi, onda se ja mogu opustiti i biti njen suputnik.
Moje porođajno iskustvo je moja prekrasna priča jer sam bila prisutna.
Lagane trudove sam osjetila u subotu i odlučila ih ignorirati dok mi tijelo dozvoli. Išla sam u trgovinu, na sladoled, u šetnju... U noći su krenili 'ozbiljniji' i pravilniji trudovi pa sam nazvala muža i rekla da krene na put (ja sam rađala u Splitu, muž je krenio sa Pelješca). U ovom trenutku sam spoznala kako možda moj muž i neće možda stići jer mi se tijelo prebrzo prepustilo ritmu trudova, a razmaci su bili sve kraći. Kada sam stigla u rodilište, bila sam otvorena 5 prstiju. Išla sam direktno u rađaonu i prije nego su me spojili na monitor, zamolila sam sestru da me pusti na zahod. U hodu i nogama sam uspjela 'izgubiti' pola sata i otvoriti se 7 prstiju. Tada su trudovi postali sve jači. Kada su mi rekli da sam otvorena 9 prstiju, krajem oka sam ugledala svoga muža te mu rekla:” Ej, ljube, ode smo!” Nakon samo nekoliko trenutaka, kada su mi rekli da vide glavicu moje bebe, okrenula sam glavu prema prozoru i slušala cvrkut ptica. Zora je. Znala sam da dolazi moj dječak u moje najdraže doba dana. Toplina me obuzela moj mali pilot našeg leta, je bio na mojim prsima. Moja radost me učinila Majkom.
Daleko hodajte i pažljivo slušajte, ali uvijek se vratite sebi.
Hvala Kristini što mi je otpuhala oblake na putu do mene same.

Default Avatar75
Andrea
Kategorija:
Priprema za porod
17.07.2022.

Ove radionice imaju holistički pristup, a to je bilo upravo ono što sam tražila i što mi je trebalo. Dobila sam sve potrebne informacije o trudnoći, porodu i postpartumu. Najbitnije je od svega što sam uz pomoć mudrih žena koje sudjeluju u radionicama shvatila svoje strahove i suočila se s njima, te si osvijestila da u potpunosti mogu vjerovati svom tijelu da zna što napraviti tijekom poroda. Također, pomogle su mi da se psihički pripremim na sva moguća događanja i da budem fleksibilna u planu poroda.
Kristini sam iznimno zahvalna za sve savjete, sva bodrenja i predivno, toplo i snažno vodstvo kroz "drugo stanje", kao i kroz početke dojenja.
Hvala na svemu!

Default Avatar75
Dana
Kategorija:
Priprema za porod
17.07.2022.

Kao i kod većine prvorotkinja nakon što je test na trudnoću pokazao pozitivno nastupila je neizmjerna sreća ali i nesigurnost te brojna pitanja kao što su:
Jesam li ja sposobna i spremna roditi?
Jesam li spremna biti majka i pružiti najbolje svom djetetu?
Na što sve trebam paziti i kako prilagoditi dosadašnje životne navike trudnoći te majčinstvu?
Što sve pripremiti za rodilište, postpartum, koje rodilište odabrati te brojna druga pitanja..
I tako kroz razgovor sa šogoricom koja je nedavno rodila ona mi spomene kako je u kontaktu s majkama koje je upoznala na radionici za trudnice.
Odmah je nastupilo olakšanje, pa to je nešto što meni treba. Poslala sam upit preko stranice i dobila odgovor isti dan te se predbilježila za idući termin.
To je bila moja slamka spasa od svih nedoumica i nesigurnosti. Saznanje da će se radionice održavati online me je malo razočaralo ali imalo je to i svojih pozitivnih strana:
ušteda vremena, komfor vlastitog doma što je pred kraj trudnoće bio spas (spajanje na zoom u pidžami s kavom iz kreveta) 😀
Bez preuveličavanja, već nakon prve radionice sam se osjećala puno smirenije, pozitivnije samopouzdanije.
Sam pojam da 'nisi sama' i da negdje možeš dobiti odgovore na pitanja iz prve i stručne ruke i bez osuđivanja mi je pružio mir.
Svakim idućim druženjem moj unutarnji kontrol freak i paničar je postajao sve slabiji. Naučila sam se opustiti i dopustiti si da uživam u tom predivnom periodu života.
Nakon svake radionice smo se skupa opuštale i meditirale a ta navika mi je ostala i izvan kruga.
Ono što su mi pružile ove radionice nisu samo odgovori na sva pitanja i nedoumice nego i divna nova poznanstva te druženje koje se nastavilo i nakon toga. Dana

Default Avatar75
Irena
Kategorija:
Priprema za porod
17.06.2022.

Sada 3 mjeseca nakon poroda, kada se dojmovi pomalo slažu, jedan od najboljih poteza koji sam napravila u trudnoći upisala kod Kristine Ciklus radionica pripremem za porod i majčinstvo. Kroz radionice sam saznala puno korisnih infromacija, o kojima vam prijateljice ne govore, imala mogućnosti pitati pitanja, koja nam se čine glupa i ne pitamo ih bliske osobe oko sebe, i možda najvažnije upozala divne žene i čula iskustva i drugih trudnica. Nakon poroda Kristina sve mame poveže u jednu divnu grupu, u kojoj se na dnenovj bazi razmjenjuju jako korisne infromacije i međusobna su si podrška. U tjednima nakon poroda najbitniji je osjećaj da imamo podršku i osjećaj pripadanja, da postoji još žena i mama u sličnim i istima situacijama, sa istima dilemama i izazovima. Moja najtoplija preporuka!!! IHD

Default Avatar75
Eva
Kategorija:
Priprema za porod
12.06.2022.

“Sad kad mi se pomalo sliježu prvi dojmovi, javljam ti se da ti kažem ogromno HVALA na svemu! Zahvaljujući tvojoj pripremi, doista imam iskustvo poroda i ovih prvih tjedana majčinstva baš kako sam ih i priželjkivala i bolje. Iako sam od početka trudnoće bila opuštena, na tvom tečaju sam dobila toliko informacija koje su tu moju opuštenost potvrdile i samim time mi je sada sve lakše jer znam da sve radim dobro. Kad vrtim dan svog poroda u glavi, jednostavno znam da bi sve bilo puno drugačije da nisam prošla pripremu i tek sad shvaćam koliko sam ušla u sebe i koliko sam se uspjela izolirati od bolničkog protokola i atmosfere, tako da je moj porod tekao skroz neometano, unatoč svemu što u rodilištu moraš proći i što ti je nametnuto. Da nisam skupila sva ta znanja, sigurno ne bih 11 sati trudova provela doma, a to mi je bilo neprocijenjivo. I unatoč tomu što naša rodilišta nisu idealna i što nisam mogla birati npr položaj u kojem ću prolaziti kroz trudove i nisam bila informirana o epiziotomiji, ja i dalje imam osjećaj kao da su sve moje želje bile ispunjene i kao da sam imala baš onakav porođaj kakav sam htjela. I to je možda najvrednije što sam dobila s tvoje pripreme, tu sposobnost prihvaćanja i "idemo dalje" mindseta. Sve to mi je puno pomoglo i u povezivanju s bebom - uvjerena sam da mi je ta opuštenost pomogla u instantnom povezivanju i dojenju. Nas dvije smo od prvih sekundi zajedno pravi tandem, kao da se znamo tisuću godina.. Baš se lijepo povezujemo svi troje i muž i ja stalno govorimo kako nam je tvoj tečaj najbolje uložen novac i nešto bez čega nitko ne bi trebao ići roditi. Naravno da me nekad uhvati nostalgija jer bih najradije proživljavala njen prvi dan iznova i voljela bih imati sposobnost zamrzavanja vremena da ona uvijek bude ovako mala, ali nekako mislim da je to sve normalno i da će se ustabiliti zajedno s hormonima :)
Da ne duljim više nego što jesam, još jednom, puno ti hvala na svemu. Tvoja uloga je doista neprocjenjiva u ovom našem najsretnijem periodu do sada.” Eva

Default Avatar75
Petra
Kategorija:
Priprema za porod
12.06.2022.

„Iznimno sam sretna što sam se na svom putu majčinstva od samog početka uključila u Kristinin rad. Kristina je iznimno stručna i podržavajuća u svim trenucima te izazovnim situacijama. Uvijek nesebično podijeli informacije. Uz njenu pomoć, lakše sam prihvatila sve ono što nije bilo po mom idealnom planu. ❤️🙏“ Petra

Default Avatar75
Kristina Turk
Kategorija:
Priprema za porod
08.06.2022.

Iako sam liječnica po zanimanju, objektivnost kada sam ja u pitanju je teško zadržati. Strahovi su bili prisutni, prva trudnoća, tijelo se mijenja, sve novo. Ipak, onu iskustvenu stranu može dati samo žena ženi, zbog čega sam, vidjevši program tečaja, i upisala tečaj.
Ono što je meni bilo od velike pomoći je kako ostati smirena u svim stadijima poroda. Super su mi bile tehnike disanja i ono najvažnije kada koju koristiti.
Vjerujete mi stvarno rade :)
Pojam vizualizacije vlastitog poroda mi je bio totalna apstrakcija, dok nam Kristina na tečaju nije objasnila i primjerima približila. To je nešto što toplo preporučam, meni je jako puno pomoglo.
I ono što bih istaknula kao najbolji dio tečaja je kada su i naši partneri sudjelovali. Moj suprug je nakon toga bio mirniji, sigurniji (jer je išao sa mnom u rađaonu), i dobio odgovore na svoje nedoumice, a i dobra zezancija je bila sa ostalim sudionicima :)
Ono što će vam 100% trebati jesu savjeti patronažne sestre Anite, jednostavni, praktični, važni.
Zadnja radionica (na kojoj nisam prisustvovala jer sam u međuvremnu rodila) je o postpartumu i majčinstvu. Nju sam pogledala naknadno (jer nam je Kristina nakon svake radionice poslala snimku, tako da sam patronažu još par puta pogledala) skroz drugim očima, jer sam u naručju držala svoje malo zlato.
Mogla bih još satima pisati što mi je ovaj tečaj dao, predivne žene sa svojim iskustvima, istim strahovima, nekima prvi, nekima drugi porod. Podrška je bila super od strane Kristine koja je sve odlično moderirala i pripremila nas na TAJ dan, koji ipak treba biti nešto najljepše u životu svake žene i njenog partnera, nama je bio.
Hvala još jednom, veliki pozdrav i sretno svima, ti to MOŽEŠ!

1 2 ... 16 Naprijed

upišite vaše iskustvo

Iskustvo možete napisati anonimno. Email adresa služi samo za mogućnost kontakta i neće biti prikazana. Zivia studio Vam se unaprijed zahvaljuje.

82 + 4 =
ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Antunovac 27, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...