Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English
 • ZIVIA ISKUSTVA
 • ZIVIA ISKUSTVA
 • ZIVIA ISKUSTVA

Iskustva

Default Avatar75
Pavla
Kategorija:
Priprema za porod
14.03.2019.

Kada sam ostala trudna nakon devet godina od rođenja prve djevojčice, imala sam osjećaj kao da sam opet na početku.
Dosta toga mi je ishlapilo iz memorije, dosta toga se promijenilo tokom godina, a uz to mi je i trauma zbog nekih iskustava sa prvog poroda krenula izlaziti na površinu.
Kada sam vidjela oglas za pripremu za porod i majčinstvo, shvatila sam da je to upravo ono što mi treba.
I nisam se prevarila, dapače, dobila sam i više nego sam očekivala.
Stručne i provjerene informacije o svemu vezanom za trudnoću, porod i period babinja su uistinu bile dragocijene i uštedile puno vremena i živaca koje bi inače potrošila na istraživanje putem interneta.
Meditacije i vizualizacije su mi pomogle da budem svjesnija čudesnog razdoblja trudnoće i naučim usporiti i osluškivati sebe i bebu.
Snaga i podrška grupe i drage voditeljice Kristine donjela je divan divan osjećaj povezanosti sa sa svim Ženama i Ženskom snagom u sebi koja nam je svima toliko potrebna u tako važnom trenutku u životu.
Radionica je pomogla i mom suprugu koji je dobio više samopouzdanja i jasnoće kako mi može pomoći tokom poroda.
Definitivno preporuka od srca svim trudnicama.

Default Avatar75
Nina
Kategorija:
Priprema za porod
14.03.2019.

Priprema za porod s Kristinom je divno iskustvo koje mi je pomoglo da kroz zadnji dio trudnoće i porod prođem mirnija, opuštenija, svjesnija i staloženija.
Upoznavanje s "tehničkim" detaljima oko poroda je dio koji je svakako iznimno važan svakoj novoj majci no rad na emocionalnoj razini za promjene i preobrazbu koju porod nosi je najljepši dio rada s Kristinom.
Za mene osobno osobito važna bila je spoznaja i prihvaćanje da porod ne ide baš uvijek prema našim vlastitim planovima i očekivanjima. Upravo mi je rad s Kristinom u zadnjim danima trudnoće donio prijeko potrebnu stabilnost i sigurnost u svoje tijelo i njegove mogućnosti. Činjenica da sam bila upoznata što mogu očekivati u danima babinja (i fizički i emotivno) pomogla mi je da i kroz početne probleme s dojenjem prođem s uvjerenjem u pozitivan ishod. Također, razmjenu iskustava i razmišljanja s drugim trudnicama tijekom programa pripreme pamtim kao jako lijepo i obogaćujuće iskustvo.

Default Avatar75
Martina
Kategorija:
Priprema za porod
13.03.2019.

Moje iskustvo je bolje od očekivanoga jer sam, s obzirom da mi je ovo bila druga trudnoća, mislila da već sve znam. Već na prvom susretu "Priprema za porod i majčinstvo" postalo mi je jasno da je moja odluka pun pogodak. Informacije i savjeti koje sam dobila od Kristine, doktorice i patronažne sestre, olakšali su mi izbor bolnice i pomogli da pripremim sve što mi je potrebno. Mir, sigurnost i podrška, koje sam dobila, pomogli su mi da porod prođe najbolje moguće, a oporavak, na vlastito iznenađenje, neusporedivo kraće nego prvi put. Poteškoće s kojima sam se susretala tijekom trudnoće (bolovi u kukovima, nesanica..) uspješno sam savladala zahvaljujući Kristini i njenim genijalnim preporukama kojem se stručnjaku obratiti. Još uvijek mi nedostaju "Trbušasti krugovi" na kojima sam se imala priliku družiti a drugim trudnicama, razmjenjivati iskustva te se naposljetku opustiti tehnikama meditacije.
Sve zajedno rezultiralo je da moja trudnoća i porod ostanu u jednom lijepom sjećanju.

Default Avatar75
Maja
Kategorija:
Priprema za porod
13.03.2019.

Uvijek sam zamišljala trudnoću kao divno i bezbrižno razdoblje puno sreće. No, kada sam stvarno ostala trudna, osim beskrajne sreće, u meni se pojavio cijeli niz strahova, panika i crnih misli šta sve može poći krivo.
Radionica Pripreme za porod i majčinstvo mi je stvarno puno pomogla- Kristina i tim suradnika su nam dali puno stručnih i praktičnih savjeta, koje je Kristina nadopunila i meditacijama i vizualizacijama. Jako korisno mi je bilo i dijeljenje iskustva s ostalim trudnicama, polaznicama radionice.
Polako, strahovi su nestali, a ja sam mirna i sigurna dočekala porod i majčinstvo u kojem uživam.
Danas sam majka vesele i sretne curice, koja nam je donijela veliku radost.
Toplo preporučam Kristinine radionice, jedino mi je žao da ju nisam upisala odmah na početku trudnoće kako bi mi bila što bezbrižnija.

Default Avatar75
Maja Laura
Kategorija:
Priprema za porod
13.03.2019.

Ciklus priprema za porod nadmašio je moja očekivanja! Bio mi je jako koristan, kako za ugodnije proživljavanje trudnoće, tako i kao priprema za porod, za dojenje, za brigu o djetetu i sebi kao majci u razdoblju nakon poroda. Dobila sam odgovore na najrazličitija pitanja, preporuke stručnih osoba, mišljenja iz različitih perspektiva, te čula iskustva iz prve ruke. Osim toga, to je bilo vrlo ugodno druženje, s vrijednim poznanstvima, u kojem sam, osim brojnih informacija, dobila puno podrške i razumijevanja. Baš ono što mi je trebalo! Tečaj bih preporučila svakoj trudnici jer joj omogučava da, u današnjoj užurbanoj svakodnevici, proživi trudnoću na osvješten, opušteniji i zdraviji način, i da se dublje poveže sa svojom bebom i samom sobom u “drugom stanju”. Fleksibilnost u sadržaju i rasporedu druženja još je jedna prednost ovog radionica, kao i redovna druženja/vježbe nakon Ciklusa sve do poroda. Uglavnom, odlična voditeljica i program.

Default Avatar75
Lana
Kategorija:
Priprema za porod
13.03.2019.

Kako riječima opisati iskustvo s radionica za koje osjećam duboku zahvalnost Kristini što mi je pomogla u pripremi za divno razdoblje poroda i babinja. Baš kao što i naziv radionica kaže- doživjela sam i opušten porod i opušteno majčinstvo usprkos nekim preprekama na putu. Sve što sam naučila na radionicama, a osobito tehnike disanja i opuštanja, redovito sam primjenjivala tokom trudnoće, za vrijeme boravka u rodilištu, i kada sam s prekrasnim i zdravim sinčićem došla doma. Toliko toga pozitivnog bih mogla napisati o informacijama i iskustvu s radionica, a kao najznačajniju pomoć izdvojila bih... nadam se da ovime ne odajem spoilere :)
- najsvježije i najtočnije informacije o rodilištima koje su mi pomogle da odaberem ono što mi najbolje odgovara
- informacije i pomoć patronažne sestre
- upoznavanje s vrhunskom doktoricom koja nam je pružila mnoštvo savjeta
- kontinuirana potpora i podrška i nakon održanih radionica kroz susrete zajedničkih druženja i meditacija, osobito pred kraj trudnoće kada je podrška bila najpotrebnija
- naučene tehnike disanja, meditacije i vizualizacije koje su me spasile u rodilištu, i prije i poslije operacije, doslovno mogu reći da sam boravak u bolnici promeditirala.
Velika hvala Kristini na svemu!

Default Avatar75
Ksenija
Kategorija:
Priprema za porod
13.03.2019.

Kada sam saznala da sam trudna, uhvatila me panika. Sa svojih 35 godina nisam znala ništa ni o trudnoći ni o porodu. Bilo me strah kako će to moje tijelo izdržati. Bojala sam se nepoznatog. Kada sam čula za Ciklus radionica pripreme za porođaj i majčinstvo, odlučila sam se priključiti, nisam tada znala što mogu očekivati, ali nadala sam se dobiti barem koju informaciju više. Dobila sam puno više od toga. Na Kristininim radionicama naučila sam se opustiti i uživati u trudnoći. Pomogla mi je da se povežem sa bebom i da počnem vjerovati svojem tijelu da će na najbolji mogući način kroz tih devet mjeseci pružiti bebi dom i na kraju mu pomoći da ugleda svjetlo dana. Mir koji su mi radionice pružile je nezamjenjiv, druženje s drugim trudnicama je bilo uvijek u veselom tonu i danas mi nedostaje. Od srca preporučam svima.

Default Avatar75
Kristina
13.03.2019.

U trenutku kad sam saznala da sam trudna, znala sam duboko u sebi da želim imati miran, dostojanstven, i prije svega lijep porod, bez intervencija, i na potpuno prirodan način. Da bi se to postiglo žena prije svega mora imati osjećaj sigurnosti i hrabrosti, te određenu vrstu moći, koju joj nitko, u trenutku poroda, ne može oduzeti. U stjecanju navedenog pomogao mi je Ciklus radionica pripreme za samopouzdan, svjestan i opušten porođaj i majčinstvo. Kristina nas je vodila kroz tehnike vizualizacije, načine disanja, i opisala kako se sve možemo povezati bebom, odnosno, kako ih ona zove, malim bićima❤. Grupe su male i intimne, a atmosfera ugodna i opuštajuća. Na radionicama nam je za stručna pitanja u vezi poroda bila na raspolaganju dr. Ulla Marton, i patronažna sestra Anita Struški, koja nam je pojasnila njegu oko bebe nakon što dođe na svijet. Radonica je sveobuhvatna, tematski podijeljena, zanimljiva i opuštajuća. Zahvaljujući njoj stekla sam prijateljice, i upoznala divne žene, koje žele pomoći jedna drugoj, u svakom trenutku, a što je meni puno značilo. Hvala draga Kristina još jednom što si nas okupila, i što si sa nama podijelila jedne od najljepših trenutaka u životu.

Default Avatar75
Kimberly
Kategorija:
Priprema za porod
13.03.2019.

Kristinine radionice bile su mi jako korisna priprema za trudnoću i porod - logistički, fizički i emocionalno. Kao stranac u Hrvatskoj, naučila sam sve što mi je bilo potrebno za planiranje prije poroda i što mogu očekivati u bolnici (što je bilo drugačije nego u SAD-u otkuda dolazim). Imali smo posebne radionice s medicinskom sestrom, ginekologicom i akupunkturistom gdje smo mogli otvoreno postavljati sva pitanja koja su nas zanimala. Kristina nas je naučila različite tehnike disanja, kako se nositi s boli te tehnike vizualizacije i povezanosti s bebom. Ovo je sve bilo vrlo važno prilikom poroda i pomoglo mi nositi se s boli. Moja grupa imala je još 5 žena, bila je mala i intimna pa sam se osjećala ugodno i opušteno. Cijeli tečaj i grupa su bili vrlo prirodna i ugodna okolina, a Kristina mi je dala podršku punu razumijevanja, strpljenja i ljubavi.

Default Avatar75
Ivona
Kategorija:
Priprema za porod
13.03.2019.

Pripreme za porod i babinje bile su za mene jedna od najboljih odluka koje sam donjela u trudnoći. Kao i sve trudnice željela sam biti što spremnija za najdivnije iskustvo do sada u životu ali nisam željela na klasičan tečaj. Osim praktičnih i stručnih savjeta od doktorice i patronažne sestre te savjeta za samu trudnoću, porod i babinje naučila sam od Kristine metode meditacije koje su mi jako pomogle da se još više 'spojim' sa tim malim bićem u sebi. Sama vizualizacija pozitivnog i divnog iskustva poroda je bila uspječna da bolji porod nisam mogla zamisliti. Opet sam samoj sebi dokazala da misli ne možemo izbjeći ali možemo izabrati želimo li misliti o nečemu pozitivno ili negativno. Nekada lakše a nekada teže izabrala sam tu prvu opciju i samoj sebi poklonila prirodan, brz, uspješan porod sa predivnim osobljem uz supruga bez kojeg je sve to bilo nezamislivo. Period babinja bio je uvelike olakšan zbog same pripreme na radionicama. Sada je moj mali princ u 4.mjesecu života i mislim da mu postajem sve bolja mama. Leo je postao moj veliki učitelj kako se veseliti malim stvarima i živjeti u sadašnjem trenutku. Zato svim budućim mamama toplo preporučam da same sebi daruju to divno iskustvo ❤

upišite vaše iskustvo

Iskustvo možete napisati anonimno. Email adresa služi samo za mogućnost kontakta i neće biti prikazana. Zivia studio Vam se unaprijed zahvaljuje.

85 + 5 =
ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Kamaufova 14, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...