Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English
 • ZIVIA ISKUSTVA
 • ZIVIA ISKUSTVA
 • ZIVIA ISKUSTVA

Iskustva

Default Avatar75
Tihana
Kategorija:
Priprema za porod
15.05.2022.

Prije nego sam upoznala Kristinu i započela "Pripremu" bila sam pri kraju 2. tromjesečja trudnoće i taman je jedan potpuni raspad sistema uz “ja ništa ne znam i ja nisam spremna” bio iza mene. Sad, gledajući unazad, vidim da sam započela svoju "Pripremu" baš kad je trebalo, ni prerano ni prekasno. Zahvaljujući Kristini i "Pripremi", u 3. tromjesečju sam uživala, znala sam što me čeka i bila sam puno mirnija i bezbrižnija jer "moje tijelo je spremno i samo zna što treba". Kad je pukao vodenjak čim sam ušla u 37. tjedan nije me bilo strah, znala sam da je to ok, bila sam smirena i spremna za sljedeći korak; kad sam završila na hitnom carskom, zahvaljujuci "Pripremi" i dr. Ulli Marton, ginekologici, znala sam da je i to ok, bila sam mirna i spremna vidjeti moju curicu. Kad smo došle doma, nije bilo panike i stresa “sto sad”, zahvaljujući "Pripremi" i mag. sestrinstva Aniti Struški bila sam donekle spremna jer sam znala ono osnovno, bar u teoriji. "Priprema" mi je dala jednu smirenost za koju nisam znala da je imam u sebi i jednu veliku sigurnost u svemu što nas nas je čekalo i još uvijek je pred nama. "Priprema" je pomogla da moj porod bude jedno lijepo iskustvo i da prvi mjeseci majčinstva budu bez prevelikog stresa. Ono najvažnije što ostaje i traje dugo nakon "Pripreme" je činjenica da sam dio Kristininog kruga mama, grupe žena, mama, gostujućih stručnjakinja iz područja izuzetno bitnih za mame i bebe, prijateljica...prijateljica s kojima znam da nisam sama i da u svako doba dana i noći imam nekog tko je spreman biti moja podrška. Neprocjenjivo.

Hvala Kristina.

Tihana B.

Default Avatar75
Ivna
Kategorija:
Priprema za porod
12.04.2022.

Trudnoća u doba korone donosi novu razinu usamljenosti. Kako su odmicali tjedni u mojoj glavi se rojilo sve više pitanja. Tražila sam način da odslušam tečaj pripreme za porod online, budući da živim u gradiću u kojem se ne održavaju tečajevi u uobičajenom obliku. Ziviin tečaj pripreme za porod mi je zvučao idealno - male grupice, holistički pristup, online predavanja od strane stručnjaka. Ono što je ovaj tečaj učinilo još boljim od mojih očekivanja je Kristina - divna duša, nježna, blaga, topla i puna razumijevanja. Vodila nas je kroz predavanja i naše tjedne trudnoće lakoćom. Njezine meditacije i vizualizacije poroda pratile su me i na dan kad sam dočekala svojeg malog sina.

Kristina mi je pružila podršku i u postpartumu u trenucima velike nesigurnosti oko dojenja. Zahvaljujući razgovoru s njom vratila sam vjeru u sebe i uspjela u dojenju kad se već činilo nemoguće.

Najveća vrijednost ovog tečaja je što mi je pokazao što je moje tijelo sposobno učiniti ako mu vjerujem. Savršeno tijelo za moju bebu, takvo kakvo je. Predavanja su me pripremila i za prve dane s bebom, izazovne trenutke koje smo imali. Kroz sve njih sam prolazila znajući da se u svakom trenutku mogu obratiti za pomoć Kristini, ali i divnom krugu žena koje sam upoznala na tom putu. Sad zajedno plovimo majčinstvom i rastemo u toj ulozi, dan po dan. Zivia mi je dala priliku da u majčinstvo ne krenem sama, već podržana, osnažena i u društvu duša koje prolaze istim putem i na tome ću uvijek biti zahvalna.

Default Avatar75
Čejen
Kategorija:
Priprema za porod
17.02.2022.

Još u ranoj trudnoći naišla sam na “plan i program” koji nudi ZIVIA i odmah sam znala da je to priprema kroz kakvu želim proći; sveobuhvatna i holistička. Unatoč velikim očekivanjima, tečajem sam dobila i puno, puno više! Dobila sam kontinuiranu podršku do današnjih dana i vrijedna nova prijateljstva.

Sada sa sigurnošću mogu reći da bi moj porod izgledao potpuno drugačije da nisam upoznala Kristinu, koja me ohrabrila informacijama i osnažila ženskom podrškom da donesem odluke za koje, prije tečaja, nisam ni znala da su moguće.

Kristina vidi, čuje i osjeća svaku trudnicu i mamu iz svojih grupa. Njezino znanje i iskustvo, ali i nepristrana otvorenost i podrška svim “tipovima” budućih mama i nju i ovaj tečaj čine zaista posebnim.

Ono što me oduševilo i pokazalo se prijeko potrebnim u razdobljima nesigurnosti, strahova, stresova i različitih izazova koje donosi nova životna uloga, su svojevrsne ekstenzije tečaja u obliku druženja i podrške; prvo za vrijeme trudnoće na tzv. Trbušastim krugovima a nakon poroda i u Maminim krugovima u kojima na tjednoj bazi međusobno dijelimo priče i teme koje su nam aktualne ili slušamo predavanja stručnjaka koje nam Kristina omogući.

Osjećam veliku zahvalnost i radost što sam imala i još uvijek imam priliku biti okružena ženama s kojima se međusobno uvažavam, podržavam i osnažujem na ovom predivnom, moćnom ali i vrlo izazovnom i intenzivnom putu zvanom Majčinstvo.

Default Avatar75
Emilija
Kategorija:
Priprema za porod
17.02.2022.

Čak i ako vam to nije bila navika kroz cijeli život do sada, preporučam da naučite razmišljati pozitivno o svom tijelu. (Ina May Gaskin)
Mislim da ovaj citat najbolje opisuje ono što su mi Kristinine radionice pomogle osvijestiti, a to je vjerovati u to da je moje tijelo savršeno sposobno roditi bebu i na taj me način pripremile za svjestan, samopouzdan, osnažujuć i porod bez straha. Jako mi se svidio Kristinin nježan, topao i podržavajući pristup, a prije svega velika stručnost i znanje.

Također, radionice su mi pružile prijeko potrebne informacije o trudnoći, samom tijeku poroda, mojim pravima u porodu, intervencijama u porodu, postpartumu, dojenju i brizi o bebi. Ne samo da su informirale mene nego je i moj partner kroz njih stekao znanje i sigurnost koji su ga ohrabrili da bude podrška u trudnoći i na porodu kakva je želio biti.

Svidio mi se i sam koncept radionica - jako su temeljite, pokrivaju najvažnije teme, a u njih je uključena i ekspertiza ginekologinje, primalje i patronažne sestre koje su također, svaka iz svog područja i iskustva, pružile mnogo vrlo korisnih i provjerenih informacija. Za mene osobno velika je prednost to što se radionice sastoje od manjeg broja polaznica te se tako postiže intimnija i opuštenija atmosfera u kojoj svaka trudnica može bez srama i straha pitati sve što je zanima. Na takav način se na individualiziran način pristupa svakoj ženi što ove radionice čini posebnijima od standardnih trudničkih tečajeva.

Ono što me se posebno dojmilo je Kristinino strpljenje, smirenost, predanost i ljubav prema onome što radi. Svojim pristupom na nježan i podržavajući način vodi i prati trudnice na njihovom transformirajućem putu u majčinstvo te im kroz pružene informacije i podršku pruža sigurnost i spremnost za samopouzdan i porod bez straha i nesigurnosti.

Zadnje, ali neprocjenjivo je to što za mene Kristinine radionice nisu bile samo to - radionice; na njima sam stekla mali krug žena koje sada slobodno mogu zvati prijateljicama.

Default Avatar75
Ivana
Kategorija:
Priprema za porod
17.02.2022.

Kako mi je ovo bila prva trudnoća, nisam znala što me čeka, kako izgleda porod i kolike izazove trudnoća, porod i majčinstvo mogu staviti pred jednu ženu. Upravo zato, prijava na radionicu Priprema za samopouzdan, svjestan i opušten porođaj i majčinstvo je bila jedna od najboljih stvari koje sam učinila u trudnoći.
Dobila sam konkretne informacije o samom tijeku poroda, intervencijama, praksama u pojedinim rodilištima, i ono, po meni najbitnije, osvijestila sam koje sve mogućnosti imam te na koji način biti aktivni sudionik poroda, što smatram da je izuzetno bitno za svaku ženu.
Iako moj porod na kraju nije završio onako kako sam zamišljala, radionica mi je pomogla da se bolje pripremim za sam porod, trudove, dojenje, postpartum, ali i da razumijem svaku etapu poroda i lakše prihvatim odluke koje je trebalo donijeti u samom tijeku poroda. U sami proces poroda sam ušla osnažena, svjesna i spremna, bez straha i panike, te sam u svakom trenutku razumjela što se događa. Meditacije, vizualizacije i vježbe disanja koje sam naučila, pomogle su mi da se lakše opustim, otpustim strahove, osluškujem svoje tijelo i prepustim se, znajući da je sve upravo onako kako treba biti. Također, zahvaljujući savjetima koje sam dobila na tečaju, dojenje smo uspostavile već u bolnici, bez poteškoća. Upravo sam tamo, gledajući žene oko sebe, izazove s kojima su bile suočene i način na koji su ih prihvaćale i borile se s njima, shvatila koliko mi je benefita radionica donijela.
Osim svega što sam navela, radionica mi je donijela još nešto - divna prijateljstva sa ženama koje sam upoznala. I dalje se družimo na Maminim krugovima, razmjenjujemo iskustva i izazove koje majčinstvo nosi, i dobivamo savjete koji često zlata vrijede. 🙏
Mislim da nikad neću moći dovoljno izraziti zahvalnost Kristini na svoj predanosti, savjetima i podršci koju mi je dala, i još uvijek daje. Iako je moj put majčinstva tek počeo, vjerujem da nema prepreke koju neću znati kako preskočiti, a upravo na toj unutarnjoj snazi mogu zahvaliti Kristini i ovoj radionici koju od srca preporučam svakoj budućoj mami.

Default Avatar75
Maja
Kategorija:
Priprema za porod
24.10.2021.

Pripreme za porod sa Kristinom su bile ključna podrška ne samo za moj porod već i postpartum. Tečaj mi je donio razumijevanje o tijeku poroda, o intervencijama, o postpartumu, ali i neke praktične informacije vezano uz prakse u pojednim bolnicama, regulativi i slično. Da nisam znala kako prirodan fiziološki porod treba izgledati, ali i kako izgledaju neki najčešći scenariji kompliciranog poroda, puno bih teže podnijela svoj porod koji na kraju nije isao onako kako sam si zamišljala, Sve u svemu, zbog ovog tečaja sam u porod ušla svjesno, informirano, osnaženo; dojenje mi ide glatko jer sam se pripremila uz termin sa patronažnom sestrom i dodatnim izvorima koje smo dobili na tečaju, i sam postpartum teče glatko jer sam ozbiljno shvatila uputu da se dobro organiziram i iskoristim svu moguću pomoć u kući i brigu o meni kako bih ja brinula o bebi. Divno je bilo što smo jedan termin imali sa našim partnerima pa smo oboje bili adekvatno upućeni i podržani u novim ulogama. Adekvatno informirani partner mi je tako bio odlična podrška u rađaoni. Velika podrška je i povezanost sa drugim ženama s tečaja s kojima sam u ugodnom kontaktu u wapp grupi.
Zahvalna do neba na ovom tečaju i Kristininoj podršci! Svatko bi na putu do bebe trebao imati svoju Kristinu!

Default Avatar75
Nina
Kategorija:
Priprema za porod
21.10.2021.

Kroz trudnoću sam prošla lakše, sigurnije i veselije, zahvaljujući tečaju Priprema za samopouzdan, svjestan i opušten porođaj i majčinstvo. Iako smo se, spletom okolnosti, družile i razgovarale samo on-line, tu je bilo velike razmjene korisnih informacija (i iskustava). topline i podrške. Mnoge nedoumice su mi se razjasnile na vrijeme i vjerujem da sam zato i nešto prijevremeni porod dočekala spremna. 😉 Početak majčinstva je bio izazovan, ali uz podršku Kristine sve je išlo lakše i jednostavnije. Hvala na svakoj riječi i potezu podrške, sve se tada brojalo na visoku potenciju, a sada je ostalo kao lijepa uspomena. Hvala ti Kristina!
Od svih koristi koje sam dobila kroz taj tečaj moram istaknuti onu ipak dugoročno najvažniju - to je grupa mama, sada prijateljica iz naše grupe, grupa velike podrške sa kojima i dalje traje razmjena iskustava, informacija, topline i smijeha, uz prekrasna druženja i veselja s našim bebicama.

Default Avatar75
Olga
Kategorija:
Priprema za porod
14.10.2021.

Tog jutra kada sam na dugom putu do trudnoće sa lošim i dobrim danima, sa usponima i padovima, shvatila da sam i ja postala trudnica - prisjećam se jasno osjećaja straha pomiješanog sa srećom i mog vrtloga misli među kojima je najglasnija bila: „..jao, pa ja se moram pripremiti, moram sve pročitati, na sve biti spremna…“

Ali naravno da ne možemo na sve biti spremni i koliko god se trudili sve isplanirati do najmanjeg detalja život će nas zasigurno iznenaditi i poslati baš ono što u tom trenutku trebamo. I tako je bilo, mojim slučajnim lutanjima bespućima interneta u jednoj od besanih trudničkih noći naišla sam na Zivia studio i ciklus radionica Priprema za samopouzdan, svjestan i opušten porođaj – tada nesvjesna koliko će mi baš te radionice u trenucima trudnoće biti ono što mi je potrebno.
Kroz radionice, osim što su mi se pružile sve potrebne informacije vezane uz trudnoću, porod i možda najvažnije, uz često zanemareno babinje, Kristina nam je u svakom susretu osiguravala jednu mirnu luku i utočište gdje smo mogli ostaviti sve naše strahove i vizualizirati baš ono pozitivno što najviše želimo uz korisne tehnike disanja kojima nas je podučavala.

Kristinin rad možda najbolje opisuje sljedeće riječi: topla ruka podrške koja nesebično i jasno dijeli svoje znanje i stručne savjete te vas neizmjernom nježnošću uvodi u majčinstvo. A sve to začini čarolijom zahvalnosti na koju vas usmjerava i podsjeća da svjesno izražavate kroz riječi 'budi zahvalan' kojima se sada kao mama svakodnevno vraćam.

Kristina, hvala ti na svemu i hvala ti što povezuješ svojim nevidljivim nitima toliko krasnih žena.

Default Avatar75
Karolina
Kategorija:
Priprema za porod
08.10.2021.

Moja priprema za porod uz Kristinu je bilo predivno i izuzetno korisno iskustvo. Na pocetku mi je bilo cudno sto ima 6 radionica naspram 1-2 koje nude Domovi zdravlja, medjutim da ih ima jos 6 sigurno bi isla. Za pocetak Kristinu osobno bih preporucila za bilo koju uslugu doule prvenstveno zbog stava da apsolutno podrzi mamu u bilo kojoj njenoj odluci i zbog toga sto ne osudjuje niti jedan odabir mame. To mi je bilo izuzetno vazno jer otvara prostor za diskusiju i iskren razgovor o bilo kojoj temi pa sam dobila pregrst informacijama o svim aspektima poroda. Priprema za porod je vrlo detaljna sa dosta korisnih i prakticnih trikova i savjeta od kojih su neki bili kljucni za moj osjecaj predivnog poroda. Grupa je mala i intimna i divno je sto su nam omogucili da i nakon radionica imamo druzenja i ostanemo u kontaktu te da i dalje dobivamo savjete nakon sto nam se materijal sa radionica malo slegnuo. Meni su moje cure cak pomogle sa savjetima tijekom samog poroda i bile super podrska.

Default Avatar75
Ida
Kategorija:
Priprema za porod
01.10.2021.

U Ziviu sam došla intuitivno, prateći objave znala sam da pred kraj trudnoće želim otići baš tamo na Pripremu za samopouzdan, svjestan i opušten porođaj. Ono što me oduševilo i što najviše cijenim u životu je otvorenost ljudi za različitost. Upravo to smo dobile od Kristine tijekom tečaja. Podrška za sve oblike poroda bez obzira što Kristina naginje što prirodnijoj verziji. Sama sam došla baš po tu "što prirodniju" verziju, uvjerena kako ću roditi bez epiduralne i ostalih pomagala, ali priča nije išla onako kako sam ju ja zamislila i pred kraj se dalo naslutiti da od moje želje neće biti ništa. Hypnobirthing mi je jako pomogao prihvatiti činjenicu da je carski rez očito MyWay i da je vrijeme da otpustim različite emocije. Tako da sam na carski rez otišla poprilično mirna znajući da je to najbolji put za našu djevojčicu i mene. Ono što moram još naglasiti je dobra priprema, a poslije i podrška patronažne sestre Anite koja je učinila sve kako bi dojenje profunkcioniralo i trajalo što dulje.
Hvala cijelom Zivia timu!

upišite vaše iskustvo

Iskustvo možete napisati anonimno. Email adresa služi samo za mogućnost kontakta i neće biti prikazana. Zivia studio Vam se unaprijed zahvaljuje.

84 + 3 =
ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Antunovac 27, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...