Želite li primati newsletter?

 • Hrvatski
 • English

Holistička terapija

Kad se naruši ravnoteža u organizmu te se pojavi bolest od izuzetne je važnosti, uz liječenje simptoma lijekovima i terapijama, naći uzrok bolesti. Posvetimo li se samo simptomima, a ne uzrocima, bolest će se pojaviti iznova u istom, ali jačem obliku ili kao druga bolest. Kad se tijelo razboli, ono zapravo priziva našu pozornost, traži nas da sagledamo svoj život te načinimo promjene ondje gdje su potrebne. Ako smo dovoljno mudri, poslušat ćemo pozive tijela upomoć i reagirati na vrijeme; ako ne, tijelo će ”vikati” sve glasnije, razboljevajući se sve ozbiljnije, sve dok ne pridobije našu pozornost.

žena u prirodi2Kad se razbolimo, često je teško istovremeno i objektivno i subjektivno sagledati same sebe, vidjeti gdje su promjene potrebne i kako ih učiniti. Usto, pojavljuju se nevjerica, strah, sram, razočaranje, gubitak vjere u sebe, tupost, nesposobnost jasnog razmišljanja, gubitak vjere u život i neznanje kako i kuda dalje.

Iz tog razloga osmislili smo terapiju koja pomaže povratiti zdravlje, jasno sagledati sebe, život i promjene koje su potrebne da bismo se vratili u stanje ravnoteže, našli vjeru u sebe i život, vjeru koja pruža potporu na tjelesnom, emocionalnom i mentalnom planu.

Prilikom terapije primjenjujem Fertile Body metodu, hipnozu i druge “body&mind” tehnike koje pomažu identificirati i razriješiti mentalne, emocionalne i fizičke čimbenike koji su doveli do bolesti te pomažu iznova kreirati stanje zdravlja i blagostanja. Osim toga, individualni i/ili grupni sati joge izuzetna su potpora ovoj terapiji te pomažu da oporavak bude brži i kvalitetniji.

žena u prirodiPohađanje radionice “Moć čakri” pomaže promijeniti život iz temelja; uči prepoznati obrasce, vjerovanja, misli, emocije i traume koje slabe tijelo te stvoriti ravnotežu, iscjeliti i ojačati sebe na fizičkoj, mentalnoj i emocionalnoj razini te korak po korak započeti živjeti život kakav uistinu želite. Zato su ove radionice izvrsna opcija i ako ste zdravi i želite zadržati zdravlje, i ako ste već narušenog zdravlja pa želite ozdraviti.

S obzirom da je  čimbenika koji utječu na zdravlje mnogo, integrirani pristup koji uključuje fizičke, mentalne i emocionalne komponente može donijeti znatno bolje rezultate od isključivo konvencionalnih. Često se previđa vitalan utjecaj uma i emocija na tjelesno zdravlje, a ova integrativna terapija uspješno vraća sklad na svim razinama te pokazuje izvrsne rezultate i kod osoba koje imaju razne zdravstvene probleme kao što su neplodnost, miomi, ciste, dismenoreja, amenoreja, endometrioza, karcinom…

Osim toga vodeća je terapija u rješavanju problema anksioznosti, strahova i fobija.

Što je hipnoza?

Hipnoza je duboko opušteno stanje inducirano usmjeravanjem pozornosti na misli, osjećaje, slike, zvukove ili senzacije. To je normalno, prirodno stanje koje svatko može postići. Hipnoterapija se koristi stanjem duboke opuštenosti kako bi kreirala promjene na nesvjesnoj razini, upotrebljavajući vizualizaciju, sugestije i druge analitičke alate.

S obzirom na to da je svaka osoba jedinstvena te da se okolnosti razlikuju, terapija je prilagođena svakoj osobi posebno kako bi se postigao individualan željeni cilj.

Hipnoterapija je jedno od najučinkovitijih načina za smanjenje stresa i povećanja osjećaja mira i opuštenosti. Hipnoterapija također pomaže vratiti pouzdanje u sebe i svoje tijelo. Pod hipnozom dobivamo pristup svojoj podsvjesti što omogućava rješavanje onoga što postoji kao zapreka zdravlju i samopouzdanju.

HIPNOTERAPIJA

žena na vrhu planineHipnoterapija je kratkoročna, izuzetno učinkovita terapija. Za razliku od klasičnih motoda psihoterapije, ne zahtjeva puno susreta. Često je dovoljno samo nekoliko susreta da bi se određeni problem riješio.

Ako se nosite s nekim problemom bilo da je u obliku nervnoteže ili bolesti na fizičkoj razini ili je riječ o strahovima, fobijama, neuspješnom održavanju veza, nedostatku samopouzdanja i osjećaja sigurnosti ili pak nešto treće – nema razloga da se više mučite!

Uobičajeno je da već nakon prve terapije klijenti osjete znatno olakšanje te je najčešće potrebno još jedan ili dva susreta da bi se problem riješio.

Još sam uvijek, nakon više stotina terapija, dirnuta snagom naše podsvijeti i moći iscjeljenja kad smo spremni na promjenu. Vjerujem da ću uvijek, radeći s ljudima, iznova biti dirnuta beskrajnim mogućnostima koje su u nama.

 

ZIVIA - holistički centar zdravlja
  • gdje smo:

   Antunovac 27, Zagreb
   Tel: 099/690-3366
   Pon – Pet: 09:00 – 21:00
   Vikendom: prema dogovoru

   Molimo da nas za sve upite prvo kontaktirate telefonom ili mailom jer zbog specifičnosti rada ne možemo prekidati terapije ili satove. Hvala vam na razumijevanju.

   zivia na mreži:

  • brzi kontakt:

   Please wait...